Connect with us

Actueel

19 maanden oud meisje sterft in Airbnb-accommodatie nadat de vorige huurder drugs had achtergelaten

Een Frans koppel uit Guadeloupe daagt Airbnb voor de rechter vanwege het overlijden van hun 19 maanden oude dochtertje.

Het meisje stierf aan een overdosis fentanyl die was achtergelaten door de vorige huurder en niet was opgemerkt door de schoonmaker. Het gezin verbleef in augustus 2021 in een huis in Wellington, Verenigde Staten.

Op 7 augustus vond de moeder het meisje na haar middagdutje met schuim op haar mond. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht en werd daar doodverklaard. Autopsie heeft uitgewezen dat de blootstelling aan de fentanyl in het huis moet hebben plaatsgevonden.

De ouders stellen Airbnb aansprakelijk en beweren dat er niet goed genoeg is schoongemaakt nadat de vorige huurder een feestje met veel drugs had gegeven.

De verhuurder wijst echter alle verantwoordelijkheid af en vindt dat de schuld bij de ouders ligt. Ook de advocaat van de vorige huurder is van mening dat zijn cliënt niet veel valt te verwijten. Airbnb beweert dat de vorige huurder via een ander platform heeft geboekt en neemt de schuld niet op zich.

De advocaat van de familie vindt dat Airbnb verantwoordelijk is omdat zij huisjes verhuren en mensen verzekeren dat alles veilig en schoon is.

Hij meent dat als er een kind sterft in een verhuurd huisje, het normaal is om Airbnb aan te klagen. Een Amerikaanse rechter zal uiteindelijk beslissen wie verantwoordelijk is voor de dood van het meisje.