Connect with us

Actueel

Wat erg: Schoolmeisje (14 jaar) doodgeschoten

Bij een schietpartij op een huis in het Limburgse Brunssum zijn woensdagavond twee mensen om het leven gekomen, onder wie de 14-jarige Gianna. Ze studeerde aan het Emma Heerlen College (VMBO). Een ander dodelijk slachtoffer was een 39-jarige man uit Heerlen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het zou een kennis van het meisje moeten zijn. De politie wil dit niet bevestigen.

Woensdag rond 22.00 uur kreeg de politie een melding van een schietpartij. In de woning vond de politie vier slachtoffers: een 14-jarig meisje dood, twee zwaargewonden en één zwaargewond. Drie gewonde slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden. Wat er met de andere twee is gebeurd, is niet duidelijk.

Er wordt gezegd dat de moeder, stiefvader en anderen van het meisje op dat moment in het huis waren. De politie wil dit niet bevestigen. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat er jacht wordt gemaakt op een verdachte. De vermoedelijke schutter zou onder de gewonden of doden zijn. Nader onderzoek moet de politie een duidelijk beeld geven van wat zich bij de woning heeft afgespeeld.

‘Vriendelijk’

Steunbetuigingen voor wijlen Gianna overspoelden sociale media. Ze volgt lessen aan het Emma’s College in Heerlen. De scholieren waren geschokt toen ze het nieuws hoorden. Een jongen die zichzelf Leonardo noemde, zei dat hij het meisje goed kende. “Ik ken haar al meer dan twee jaar. Ze is een van de schattigste meisjes die ik ooit heb gekend,” zei hij.

Bij het horen van het nieuws werd Leonardo plotseling emotioneel. “Het is gewoon jammer”, zei hij. Een andere vriendin schreef op Facebook over haar verdriet. “We hebben zoveel plezier gehad. Zaterdag heerlijk samen gedanst en nu dit nieuws zien. Dit verdien je niet. Een andere vriendin omschreef Gianna als ‘super schattig, behulpzaam en grappig’.” Slim. Je maakt me altijd aan het lachen. Er is geen dag dat we samen plezier hebben.

Ook Gianna’s dansschool is in diepe rouw. “Vandaag kregen we heel slecht en verdrietig nieuws dat de altijd opgewekte en lieve Gianna ons heeft verlaten. De hemel heeft er te vroeg een heel mooi engeltje bij gekregen!”, schreef de school op Facebook.

De grote namen weten niets van de schietpartij. “Ik weet alleen dat haar moeder een superlieve vrouw was met een hart van goud”, zegt een vriendin van de moeder. Emma Academy weigert momenteel commentaar te geven op de aflevering.

Wat is er gebeurd?

De schietpartij vond rond 22.00 uur plaats bij een woning in de Koolhofstraat, een Limburgse plaats boven Heerlen. Buurtbewoners dachten aanvankelijk dat het om vuurwerk ging. Er werden verschillende harde knallen gehoord. Na de schietpartij werden traumahelikopters ingezet. Pogingen om het 14-jarige meisje te redden waren niet succesvol: ze stierf ter plekke.

De omgeving van de woning is woensdagochtend afgezet. De politie stelt een forensisch onderzoek in. Er wordt ook buurtonderzoek gedaan. Op het adres zouden meerdere kinderen staan ​​ingeschreven.

Tweede dodelijk ongeval

Zuid-Limburg heeft de afgelopen dagen veel meegemaakt. Naast het meisje dat in Brunssum werd doodgeschoten, is woensdag in het dorp Beek een man overleden aan steekwonden. Hij werd in zijn huis doodgestoken door een persoon die mogelijk een kennis was. De politie gaat ervan uit dat er sprake was van een relatieconflict.

Daarnaast is Heerlen ook geraakt door de mysterieuze verdwijning van Nadia. De zaak domineerde dagenlang de sociale media. Zo is het Facebook-zoekrapport van Nadia’s zus meer dan 50.000 keer gedeeld, waarmee honderdduizenden mensen in Nederland zijn bereikt.

“We vermannen ons. Er is nog geen nieuws”, vertelde de zus woensdag aan SciDev.Net. Het nichtje van Nadia was vanmorgen ook niet beschikbaar. “We begrijpen het niet. We maken ons zorgen en weten van niets. ” Nadia was niet verdrietig of emotioneel op de dag dat ze verdween.