Connect with us

Actueel

De hel van de winterweek komt eraan: Het gaat flink sneeuwen deze dagen

Als je uitkijkt naar de lente, kun je die gedachten beter even opzij zetten. De experts van Weer.nl en KNMI hebben slecht nieuws. Het weer verandert de komende dagen drastisch. Daar zit niet iedereen op te wachten.

De sneeuw wegpakken Nederland gaat een turbulente week tegemoet. Volgens Weeronline zijn de sneeuwkansen ’s nachts het grootst van dinsdag tot en met woensdag.

Volgende week trekt koude lucht naar het noordwesten en in maart trekken er buien over het land. “Naast de regen komt er ook hagel en natte sneeuw”, schrijft Weeronline. “Als er ’s avonds, ’s avonds en in de vroege ochtend buien zijn geweest, wordt het nog even wit. Overdag smelt de sneeuw die gevallen is weer en dan loopt de temperatuur op tot zo’n 5 graden.”

Eindelijk legaal in Nederland

Het regent of regent of sneeuwt 2 of 3 graden boven nul van maandag op dinsdagnacht, en zelfs dan is de kans op uitglijden en vallen klein.

Skiliefhebbers kunnen van dinsdag tot en met woensdag genieten van de avonden: er worden sneeuwstormen verwacht in de Noordzee. Tel dat op bij de temperatuurdaling en we hebben prachtige witte landschappen.