Connect with us

Actueel

‘Nederlander en Belg’ betrokken bij bizarre Ferrari-crash tijdens vakantie in Italië

Op zaterdag vond er een opmerkelijk ongeluk plaats in het noordoosten van Italië waarbij twee Ferrari’s betrokken waren. De sportwagens, bestuurd door een Nederlander en een Belg, botsten vlak na elkaar tegen de tuinmuur van een villa in de buurt van Ancona.

Het ongeval vond plaats rond het middaguur en werd vastgelegd door een bewakingscamera op het pand in Osimo, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de havenstad.

Op de beelden is te zien hoe de rode en blauwe Ferrari in een scherpe bocht rechtdoor rijden, door een verhoogde berm worden gelanceerd, door de lucht vliegen en tot stilstand komen tegen de omheining. Stukken aarde en delen van de wagens belanden in het achter het hekwerk gelegen zwembad. De eerste sportwagen, met Nederlands kenteken, botste tegen de betonnen onderrand ervan. De blauwe, met Italiaans kenteken, vloog door het houten hekwerk erbovenop en vatte daarna vlam.

Op het moment van de crash raakten twee mensen gewond en werden ze overgebracht naar het ziekenhuis in Ancona. Hun toestand was gelukkig niet ernstig, volgens lokale media. Het was onduidelijk of het de chauffeurs waren of passagiers. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur in de blauwe Ferrari te blussen. Aan het stuur van beide luxewagens zaten een Belg en een Nederlander van in de vijftig die met vrienden op vakantie waren in de streek, aldus de nieuwssite.

In een filmpje van een buurtbewoner, die tegenover het bewuste pand woont, is te zien hoe de man uit de rode Ferrari met een andere persoon, vermoedelijk de bestuurder van de blauwe sportwagen, een vrouw ondersteunt die gewond lijkt te zijn. De lokale politie van Osimo onderzoekt de toedracht van het spectaculaire ongeluk. Op de bewuste weg geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Een van de Ferrari’s was een benzinewagen, de andere een hybride.

De Italiaanse krant Ansa meldt dat de bestuurders van de Ferrari’s 50 en 54 jaar oud waren en de Belgische nationaliteit hadden. Een van hen raakte gewond en er was ook een passagier aanwezig in een van de auto’s. Het is niet bekend of de betrokkenen al dan niet onder invloed waren van drugs of alcohol, maar de lokale politie zal het ongeval verder onderzoeken om de oorzaak vast te stellen.

Al met al is het een geluk bij een ongeluk dat de slachtoffers er relatief goed vanaf zijn gekomen. Het is een herinnering dat veiligheid op de weg van essentieel belang is, en dat zelfs de meest ervaren bestuurders zich aan de verkeersregels moeten houden en altijd voorzichtig moeten zijn.