Connect with us

Actueel

Droevig nieuws Linda de Mol: “Overleden”

Gastvrouw Linda de Mol (58) heeft onlangs afscheid moeten nemen van haar geliefde labradorbeer. Dochter Noah Waller, 23, die opgroeide met de viervoeter, is ook in rouw.

“Vaarwel lieve beer”, schreef Talpa-sportverslaggever Vahle, samen met een reeks foto’s van de hond, waaronder een momentopname waarop ze hem als kind knuffelde. “Ik heb je gemist, Mattie.” Het is onduidelijk hoe oud de hond was.

Anno 2020 staat De Mol nog steeds op covers van tijdschriften met haar huisdieren. Bier betekent veel voor SBS 6 sterren. “Hondenbezitters zijn gelukkiger en leven langer, las ik onlangs en geloofde het meteen”, schreef ze in een redactioneel commentaar.

“Afgezien van wandelingen en frisse lucht, zou je blij moeten zijn met de onvoorwaardelijke liefde en vriendelijkheid die je hond je heeft getoond,” vervolgde ze. “Als je je niet goed voelt, voelen ze dat en leggen ze dat grote hoofd op je schoot of gaan op je voeten liggen en kijken je aan. Ze zijn altijd extatisch als je thuiskomt.

Laagste punt ooit

Huisdieren zijn als kinderen voor Linda, en voor veel mensen zijn ze dat ook. Dit werd duidelijk toen haar andere labrador, Teddy, in 2019 op 13-jarige leeftijd overleed. Samen met Bill vormde hij het onafscheidelijke duo Teddy en Bill. Op dat moment merkte Linda dat de overgebleven hond al een week depressief was.

Toen De Mol op Ladies Night een filmpje liet zien van Teddy als kind en de stille kleine Noah, was ze woedend. Zijn dood, zei ze, was het dieptepunt van haar jaar. “Wat een lieve hond. We houden allemaal zo veel van hem. Het moment dat hij geraakt werd… dat was mijn persoonlijke dieptepunt.”

Vrienden en collega’s moedigden Noah aan via haar Instagram-berichten. Sterkte voor Noah. Altijd zo’n gemis, schrijft Leonie ter Braak. Mensen als Patty Brard, Jada Borsato en Bridget Maasland willen allemaal dat ze macht heeft.