Connect with us

Actueel

Viskraam ontploft op drukke weekmarkt

Op 2 maart 2023 vond er een brand en explosie plaats op de weekmarkt op het Nassauplein in Zundert. Een viskraam brandde volledig af na een ontploffing in de afzuiginstallatie. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio probeerde de eigenaar de brand zelf te blussen, maar toen dat niet lukte belde hij de brandweer. De explosie zorgde voor veel schade en een ravage op de weekmarkt.

Visboer Daniël Roeleveld, die aanwezig was op de markt, vertelde aan Omroep Brabant dat hij een brandlucht rook en een vlammetje zag in de afzuiging. Hij heeft onmiddellijk alle gastanks uitgezet en iedereen weggestuurd. Roeleveld zei dat de brand in de afzuiginstallatie leek te zijn ontstaan en dat het vuur zich snel verspreidde. In slechts vijf minuten tijd stond de hele viskraam in lichterlaaie.

Er raakte niemand gewond bij het incident en er is geen schade aan omliggende auto’s en woningen. De schade bleef beperkt tot één deel van de viskraam. Er lagen veel brokstukken rondom de afgebrande kraam. De politie en de brandweer zijn nog bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand en de explosie.

Dit incident is een voorbeeld van hoe snel een situatie uit de hand kan lopen en hoe belangrijk het is om altijd alert te blijven op mogelijke gevaren. Het is belangrijk dat we blijven werken aan de veiligheid op markten en evenementen, om dit soort incidenten te voorkomen. We zijn dankbaar dat er geen slachtoffers zijn gevallen en dat de schade beperkt is gebleven. We wensen de eigenaar van de viskraam veel sterkte bij het herstel en hopen dat de oorzaak snel duidelijk wordt, zodat we in de toekomst beter kunnen voorkomen dat zoiets nogmaals gebeurt.