Connect with us

Actueel

Leestip: ‘Mark Rutte heeft in het geheim kinderen’

Mark Rutte (55) is voor zover bekend vrijgezel, maar hij heeft het vaderschap niet opgegeven. De premier sloot niet uit dat dit ooit nog eens zou kunnen gebeuren.

Premier Mark Rutte is bestempeld als forever bachelor, maar hij sluit niet uit dat hij vader wordt. De premier zei dat hij niet kon uitsluiten dat dit op een dag zou gebeuren. Hij zei wel dat hij niet te laat kinderen wilde hebben, in tegenstelling tot Shownieuws. Hij verloor zijn vader toen hij nog heel jong was.

Albert Verlinde vroeg aan Mark: “Je geeft les aan kinderen, maar schaam je je niet dat je zelf geen kinderen hebt?” Een vrij simpele vraag. Maar zoals altijd had de premier zijn woorden klaar voordat hij antwoordde: “Ik heb er nu geen. Nee, dat is niet wat ik nu mis. Ik zou heel graag vrijwilligerswerk doen in het middelbaar onderwijs. Maar wie weet , het is nog steeds mogelijk voorkomen.”

Mark Rutte op vakantie

Root was een onhandige man met zes (half) broers en zussen: zijn vader had drie kinderen met zijn eerste vrouw, en na zijn dood in een Japans concentratiekamp kreeg hij een zus met de vrouw en moeder van Ruth. Er werden nog vier kinderen geboren. Mark had aan Zomergasten verteld dat zijn vader stierf toen Mark nog maar 21 jaar oud was.

Hij gaat ervan uit dat hij zijn vader als kind heeft verloren en dat hij op een dag zelf kinderen zal krijgen. “Mijn vader was 57 of 58 toen ik werd geboren. Dat betekent dat je hem ook op vrij jonge leeftijd kunt verliezen. Daar moet je rekening mee houden als je vader wordt.”

Zal dat hem tegenhouden? “Nou, je kunt het niet helemaal plannen. Ik hou ook van het leven: we zullen zien. Je moet goed plannen op het werk, maar als je te privé wordt…” zei Mark.