Connect with us

Actueel

Nederlands meisje (9) neergestoken in winkelcentrum

Op klaarlichte dag is een 9-jarig Nederlands meisje in het centrum van de Zweedse stad Göteborg neergestoken. Het meisje, dat op familiebezoek was in Zweden, werd in haar buik gestoken en is inmiddels in stabiele toestand opgenomen in het ziekenhuis. Dit werd gemeld door een vriend van de familie van het meisje aan De Telegraaf.

De dader, die volgens Zweedse media ongeveer 30 jaar oud is, werd vastgehouden door omstanders en later aan de politie overgedragen. De politie heeft de plaats delict in de Brunnsparken afgezet en een onderzoek gestart. Tot dusver zien zij geen verband tussen de dader en het slachtoffer en is het motief nog onduidelijk.

Volgens Zweedse media staat de verdachte wel bekend bij de autoriteiten. Enkele familieleden van het meisje raakten lichtgewond toen ze het meisje wilden beschermen. Zij zijn samen met het meisje naar het ziekenhuis gebracht.

Deze gebeurtenis heeft tot veel verontwaardiging en bezorgdheid geleid, zowel in Nederland als in Zweden. De burgemeester van Göteborg, Axel Josefson, veroordeelde de aanval op het meisje in een verklaring en zei dat het een verschrikkelijke daad was die niet getolereerd mag worden. Ook de Nederlandse ambassadeur in Zweden, Ines Coppoolse, heeft haar afschuw uitgesproken over de aanval.

Het is schokkend dat een jong meisje op deze manier is aangevallen en gestoken. Het is nog onduidelijk wat het motief was van de dader en waarom het meisje doelwit was. Het is belangrijk dat de politie het onderzoek voortzet en de dader verantwoordelijk stelt voor deze verschrikkelijke daad. Ondertussen hopen we dat het meisje snel herstelt en terug kan keren naar haar familie in Amsterdam.