Connect with us

Actueel

‘Mijn man schaamt zich dat ik werkloos ben’

Lisette* woonde twee jaar bij haar man Edwin en zijn twee tienerkinderen. Omdat niemand tijd heeft voor huishoudelijk werk, besloot ze vorig jaar te stoppen met werken en fulltime huisvrouw te worden. Lisette wist nu dat Edwin zich schaamde werkloos te zijn, en ze wist niet wat ze moest doen. Ze vroeg Reddit-lezers om hun mening.

Vuilnis in huis “Mijn man is twaalf jaar ouder dan ik en heeft al twee tienerkinderen”, begon Lisette. “We wonen samen, wat ik helemaal niet erg vind, want het is natuurlijk mijn keuze. Maar vanaf het moment dat ik bij ze kwam wonen, voelde ik dat het huis een puinhoop was. Als je twee mensen hebt die niet schoon en Het was niet verwonderlijk dat ik als tiener fulltime werkte, maar ik kon er echt niet tegen. De afwas stapelde zich op en de was lag overal in de kamer. Het was jammer om gasten binnen te hebben.”

Stoppen met werken Lisette besloot daarom actie te ondernemen. “Ik heb ook vier dagen gewerkt en het was moeilijk om in die drie dagen het hele gezin weer op de rails te krijgen. Ik vind het niet erg om alles thuis te doen, maar ik moet er wel de tijd voor hebben. Daarom heb ik besloten om te stoppen.” werken en fulltime huisvrouw worden. Ik vind het heerlijk, ik ben de hele dag bezig, maar ik hoef me geen zorgen te maken over werk. Ik maak voor iedereen schoon, doe de was, kook ’s avonds en pas op huisdieren. Ondertussen is mijn man werkt hard, dat zijn ook dingen die hij leuk vindt. Ik ben niet per se conservatief, maar ik denk dat het een goede verdeling is. ”

Pijnlijke uitspraak

Lisette hoeft van Edwin geen steun te verwachten. “Hij is onbeleefd tegen me geweest sinds ik besloot thuis te blijven. Hij zei zelfs een keer dat hij zich schaamde dat ik geen baan had en dat ik mijn hoop vestigde op zijn succes. Ik begrijp het niet omdat ik me voor hem heb opgeofferd. Zoveel, en nu voor zijn twee kinderen zorgen, en ik ben pas 25. Hij zegt wel dat hij van me houdt, maar dat soort dingen doen me echt pijn. Moet ik weer aan het werk gaan en hem gelukkig maken, of moet ik doorgaan mijn eigen?” Wat zou je tegen Lisette willen zeggen?

Bron: Tips en trucs