Connect with us

Actueel

Wat erg: ‘Nieuwe Nederlanders’ spuugde op oudere vrouw die haar kleren ’te naakt’ vonden

De bewoners van Nieuw-Weerdinge hebben er genoeg van. De enorme problemen die de “veiligheidswandelaars” uit Ter Apel in het dorp veroorzaken, worden steeds groter. Buurtbewoners maakten melding van meerdere mishandelingen. Ze stelen bijvoorbeeld op grote schaal, breken in op de menigte, intimideren de menigte en masturberen en poepen zelfs in de tuin.

Nieuw-Weerdinge ergert zich daaraan, mensen die niet in aanmerking komen voor asiel maar wel in Nederland zijn en hier overlast veroorzaken.

Maak foto’s van het huis

Toen de verslaggever van De Telegraaf de buurtbewoners ging opzoeken, liep er toevallig een groepje jongens rond en die maakten “foto’s en filmpjes” van het huis. “Het gebeurt veel. Dan kun je het gif nemen dat later inbreekt”, zegt de man tegen de krant.

De man deed verzoeken aan de jongere om de foto’s en video’s te verwijderen, maar zag dat ze allemaal via WhatsApp waren doorgestuurd naar meerdere telefoonnummers.

Braaksel

De bewoners deden het allemaal. Anita, een buurtbewoner: “Je kunt wachten tot de situatie escaleert, en ze zijn ook moeilijk op te lossen. Er zijn een paar keer geweest dat ik een rok droeg die als te onthullend werd beschouwd, dus werd ik bespuugd. Vrouwen zijn dat niet eens bang om ’s nachts uit te gaan.

Onmogelijke straf

Ondertussen sturen inwoners van Nieuw-Weerdinge brieven naar landelijke politici. Ze zullen nooit een antwoord hebben. of erger. De gemeente Emmen beweerde dat “Europese en nationale wetgeving het opleggen van straffen niet toestaat”. Mensen die bij het COA werken willen het verbeteren.

“Uiteraard kan iedereen met een strafblad worden gestraft voor een strafbaar feit. In de praktijk is dat laatste echter soms lastig. Wat wij als COA kunnen doen, is mensen aanspreken op hun daden.” hier niet gevoelig voor. ”

De politie in Noord-Nederland verwees opnieuw naar de stad Emmen. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei dat de misdaden onbestraft bleven. “De methode is ook intensiever geworden.”