Connect with us

Actueel

De politie is op zoek naar iemand die betrokken is bij de ontvoering van een 15-jarige jongen in Amsterdam.

De politie denkt dat er meer mensen betrokken waren bij de ontvoering van een 15-jarige jongen in januari in Amsterdam dan de drie tot nu toe gearresteerde mannen. De zaak is dinsdagavond behandeld door Opsporing Verzocht.

Camerabeelden rond de Tweede Jan Steenstraat toonden voorafgaand aan de ontvoering twee mannen en een vrouw. De politie vermoedt dat ze het gebied in de gaten houden en denken dat ze de drie in verband kunnen brengen met de drie mannen die al zijn gearresteerd.

Deze jongen lijkt geen willekeurig slachtoffer te zijn. De politie denkt dat het escalerende conflict sommigen ertoe heeft aangezet hem te ontvoeren. De politie weigert commentaar te geven op de situatie.

Ontvoerd op 10 januari

De jongen werd op dinsdagochtend 10 januari ontvoerd. De politie vond de bus op de A27 bij Groenekan, nabij Utrecht, 45 uur na ontvangst van een melding van de ontvoering. De politie loste waarschuwingsschoten tijdens de arrestatie op de snelweg. De jongen werd vastgebonden aan een bus en later weer vrijgelaten. hij was niet fysiek gewond. De politie zei dinsdag dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Drie mannen die in de auto zaten zijn aangehouden op verdenking van ontvoering. Een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere deden mee.