Connect with us

Actueel

Cees heeft de Postcodeloterij gewonnen, maar hij kan er niet van genieten

Cees Stoll, 76, won vorige week 2,8 miljoen euro in de Postcodeloterij. Maar hij kan er om verschillende redenen niet van genieten. “Het is een grote achtbaan geweest en iedereen wil ineens iets van je”, verzucht hij.

Schulden

Als zeventiger moest hij begin vorig jaar afscheid nemen van zijn vrouw, waarmee een einde kwam aan een huwelijk dat meer dan 50 jaar duurde. Pas na haar dood ontdekte Cees dat zijn vrouw tijdens haar leven enorme schulden had gemaakt. Daarom leefde hij het hele jaar door van rantsoenen om zijn schulden af ​​te betalen.

Het werkte. Op 24 december 2022 is hij schuldenvrij verklaard. Een week later won hij al snel de postcodeloterij. Maar voor Cees was het te laat. “Ik kon er niet van genieten. Mijn vrouw stierf, mijn hond stierf en ik was alleen.”

Wat iedereen van je wil

De kersverse miljonair is gek op iedereen die hem lastigvalt. Beveiligingsbedrijven, banken, mensen die hem om geld vragen, buren uit de wijde omgeving: ze staan ​​allemaal voor de deur van Cees.

“Je haalt meteen iemand van de bank om te bemiddelen en je geld te beheren. Mensen met jongeren in hun personeel komen vragen of ik iets wil geven. Al die dingen. Het is waardeloos. Ik heb gisteren de hele dag niet gegeten, want ik kon ik at het niet. Ik at pas om 2.30 uur ’s nachts gehaktballen.’

Slapeloze nacht

Een deel van de reden voor de instroom bij Cees Stoll was dat hij een “doelwit” was geworden, zei hij. Zijn buren vluchtten tijdelijk weg of waren helemaal niet thuis. Voor Cees leidt het tot slapeloze nachten en veel hoofdpijn.

Op 17 januari ontmoet en praat de winnaar van de Postcodekanjer met de directeur van de winnaar. Cees beaamt dat loterijorganisaties het beste voor hebben met de winnaars.

“De manier waarop je wordt opgevangen is heel lief. De postcodeloterij doet het goed, maar mensen eromheen behandelen het als drama. Het is helemaal niet goed. Ik heb nog geen vreugde gevoeld. Dat is natuurlijk, het gemak van geld is geweldig.”

bron: spiritueel leven