Connect with us

Actueel

Patiënt wiens kanker verdween na het nemen van een nieuw medicijn vertelt zijn verhaal

Een patiënt die betrokken is bij baanbrekend onderzoek naar een nieuw medicijn tegen kanker, vertelt haar verhaal nadat ze heeft gehoord dat ze genezen is.

Doorbraak

Eerder deze week schreven we al over een grote doorbraak in de strijd tegen darmkanker. Uit de studie bleek dat het medicijn dostarlimab de ziekte met succes versloeg. Patiënten die aan de proef deelnamen, kregen het medicijn zes maanden lang toegediend en kregen het medicijn om de drie weken.

Alle 18 waren binnen een jaar na inname van het medicijn in remissie. Maar niet alleen dat – uit de studie bleek ook dat geen enkele patiënt ernstige complicaties van de studie ervoer.

imtiaz

Een van de gelukkigen die deelnam aan het proces was Imtiaz, die zei dat hij instortte toen hij het ongelooflijke nieuws hoorde: “Ik heb het mijn familie verteld. Ze geloofden me niet. Ik heb eerst mijn moeder gebeld. We huilen allemaal. Het is levensveranderend.”

Dr. Andrea Cercek, een oncoloog bij het Memorial Sloan Kettering Cancer Center, was co-auteur van dit artikel. Uit onderstaande tweet. In het artikel legde ze uit dat de behandeling werkt op “specifieke kankercellen” die een gen missen dat DNA repareert, wat uiteindelijk tot mutaties leidt.

“Als we een immunotherapie zoals dostarlimab geven, stimuleert het gewoon het immuunsysteem, dus het vindt de kanker en verwijdert het. Maar wat hier echt opmerkelijk is, is dat het de kanker volledig elimineert, de tumor verdwijnt gewoon.”