Connect with us

Actueel

Amina (10) is door haar moeder verkocht en uitgehuwelijkt

Amina, 10, uit Qala-e-Naw, Afghanistan, werd door haar moeder verkocht om het gezin te onderhouden. Het kind trouwde met een 30-jarige man die haar kwam ophalen voor omgerekend 2.000 euro.

“Vanwege honger en armoede heb ik mijn dochter verkocht”, vertelde Amina’s moeder aan een tv-ploeg op de Franse televisie. “Ik had geen andere keuze, anders zouden onze andere kinderen geen eten hebben en zouden ze verhongeren.”

Amina zelf was ook erg verdrietig. Toen een verslaggever haar vroeg hoe ze over haar lot dacht, barstte het kleine meisje in tranen uit en zei: “Ik vertrek binnenkort.”

Kindhuwelijken Hoewel het land kindhuwelijken officieel verbiedt, zegt UNICEF dat een op de drie Afghaanse meisjes gedwongen wordt te trouwen voor hun 18e verjaardag.

Sinds de Taliban de controle over religie hebben overgenomen, is de situatie in Afghanistan dramatisch verslechterd. Hulporganisaties zijn geëvacueerd en gezinnen moeten nu zelf zien te overleven. Bovendien willen religieuze leiders niet dat meisjes onderwijs krijgen. Omdat ze hun studie niet kunnen afmaken, is de kans dat ze slachtoffer worden van een leven vol ellende erg groot.

Amina heeft geen keuze. Haar toekomst is al gedoemd. Weken later zal ze tegen haar wil bij een 30-jarige volslagen vreemde zijn, slechts enkele uren verwijderd van haar familie.

Bron: Trendnieuws