Connect with us

Actueel

Gruwelijk: 13-jarige sterft na verkeerde diagnose in Rotterdams ziekenhuis

In november 2022 werd de 13-jarige Ali Mohammed in kritieke toestand naar het Mosterdziekenhuis in Rotterdam gebracht. Hoewel alles leek te wijzen op meningitis, werd er geen onderzoek gedaan. Een paar dagen later stierf Ali. Zijn ouders wilden gerechtigheid en klaagden het ziekenhuis aan.

Saliha Aksu-Ari, een advocaat die de familie kan behandelen, heeft een neuroloog ingeschakeld. Hij vond het gedrag van het ziekenhuis erg onzorgvuldig. “Als de huisarts hersenvliesontsteking vermoedde en doorverwees naar de spoedeisende hulp, moest er direct actie worden ondernomen. Er moest hersenvocht worden afgenomen, er moesten medicijnen worden klaargemaakt. Dat ging absoluut niet gebeuren. Anders was de ziekte van Ali te genezen.”

De moeder van Iram Naz is er kapot van door de dood van haar zoon. “Ze hadden hem beter moeten helpen in het ziekenhuis. Ik vind dat hij goed verzorgd is in het ziekenhuis, maar het ging allemaal mis. Aan de symptomen werd niets gedaan.” Hart van Nederland meldt dat het OM nu onderzoekt of het ziekenhuis echt een duidelijke fout gemaakt.

Mustad Hospital vertelde Hart Van Niederan: “We missen de familie van Ali Muhammad en zijn bedroefd om hem te missen. Zijn dood was een verschrikkelijke gebeurtenis. De betrokken paramedici waren ook getroffen door Ali’s dood.”

Het ziekenhuis zei het belangrijk te vinden om uitgebreid onderzoek te doen: “Direct na zijn overlijden startte het Mustad Ziekenhuis een eigen onderzoek. Dat is gebruikelijk na het overlijden van een kind. Natuurlijk werken we ook volledig mee aan andere onderzoeken.”