Connect with us

Actueel

Leraar knipt haar van meisje (7): Vader klaagt aan voor 1 miljoen euro

In maart van dit jaar werd een zevenjarig meisje geknipt door een klasgenoot en vervolgens door een personeelslid op haar Mount Pleasant Primary School. De zaak ging viraal en veroorzaakte internationale verontwaardiging.

Nu heeft de vader van het meisje een federale rechtszaak van $ 1 miljoen aangespannen tegen het schooldistrict en twee betrokken personeelsleden, waarbij hij beweerde dat zijn dochter het slachtoffer was van rassendiscriminatie.

Op dinsdag 14 september spande Jimmy Hoffmeyer via advocaten Herbert A. Sanders en Shawndrica N. Simmons een rechtszaak aan in het Western District van Michigan namens zijn dochter, Jurnee Hoffmeyer. De rechtszaak benoemt Mount Pleasant Public Schools, bibliothecaris Kelly Mogg en onderwijsassistent Kristen Jacobs als beklaagden.

Jurnee studeert aan de Ganiard Elementary School, 101 S. Adams St., Mount Pleasant. Op 24 maart knipte een klasgenoot van Jurnee het haar van Jurnee in de schoolbus met een schaar die uit de klas was meegebracht, aldus de aanklacht. De klacht beweert dat de student dit deed zonder toestemming van Jurnee.

Daarvoor had Jurnee lang, krullend haar.

Hoffmeyer nam zijn dochter mee naar een schoonheidsspecialiste, die Jurnee een asymmetrisch kapsel gaf. Toen Juni een paar dagen later thuiskwam van school, was bijna al haar haar geknipt tot op een centimeter van haar hoofdhuid, aldus de rechtszaak.

“Ik vroeg wat er was gebeurd en zei: ‘Ik denk dat ik je heb verteld dat geen enkel kind zijn haar mag laten knippen'”, zei de vader destijds. “Ze zei ‘maar pap, dat is de leraar’. De leraar heeft mijn haar plat geknipt”, zei het meisje.

Bron: Spiritueel Leven