Connect with us

Actueel

Politieagent ontvoert en misbruikt 13-jarig meisje

Een voormalig politieagent heeft toegegeven een 13-jarig meisje meegelokt, ontvoerd en seksueel misbruikt te hebben.

Haider Siddique, die bij de politie van West Midlands werkte, leerde zijn slachtoffer online kennen en misleidde haar door te zeggen dat hij haar zou steunen. In werkelijkheid was hij uit op iets heel anders.

De 22-jarige gaf de misdrijven dinsdag toe in de Birmingham Crown Court, evenals een beschuldiging van het aanzetten van een minderjarige tot seksuele handelingen.

Hij werd pas gearresteerd nadat een buschauffeur hem in maart 2022, terwijl hij met langdurig ziekteverlof was, betrapte op ongepast gedrag tegenover het slachtoffer. De bestuurder vertelde de politie wat hij had gezien, wat leidde tot een onderzoek en identificatie van het slachtoffer.

Siddique was in augustus 2021 als student-officier bij de politie gekomen, voordat hij in november van dat jaar langdurig met ziekteverlof ging. De politie verklaart dat hij nooit werd ingezet in een operationele rol. Hij nam na zijn arrestatie ontslag terwijl hij in hechtenis zat en zal op 3 maart worden veroordeeld.

Plaatsvervangend hoofdcommissaris Vanessa Jardine zei na de uitkomst van de rechtszaak: “Dit was een misselijkmakende criminele daad van een voormalige student-officier, die dit kwetsbare jonge meisje leek te steunen, maar haar in feite seksueel misbruikte.”

Ze zei dat het korps een “uitgebreid en nauwgezet” onderzoek heeft uitgevoerd en “vastbesloten is om elk personeelslid dat zich met misdaad bezighoudt, uit te roeien”.