Connect with us

Actueel

Studentenverenigingen niet blij met komst prinses Amalia

Amalia

Eerder liet prinses Amalia weten dat ze zich wil aansluiten bij een studentenvereniging. Maar de vraag is of die studentenverenigingen dat wel willen. Ze zijn namelijk niet blij met haar komst. Dat heeft naar verluidt alles te maken met haar zware beveiliging.

Vanaf september gaat Amalia in Amsterdam wonen en studeren. De studies komen op de eerste plaats, maar de prinses wil ook genieten van het studentenleven. En dan moet ze zich natuurlijk bij een studentenvereniging aansluiten.

Ze wil bij het Amsterdamsch Studenten Corps gaan, een van de grootste verenigingen van studenten in Nederland. Daar zitten ze niet meteen te wachten op Amalia.

Dat heeft naar verluidt te maken met haar beveiliging. Er moet immers altijd minstens een beveiliger in haar buurt zijn. De vereniging vindt de beveiliging teveel gedoe. Dat meldt royaltyexpert Annemarie de Kunder.

Ook tijdens de ontgroening zou de beveiliger dan aanwezig moeten zijn. De studentenvereniging is een besloten gemeenschap en dat hebben ze dus liever niet. “Die verenigingen zitten daar helemaal niet op te wachten”, klinkt het. Ze zijn eveneens bang dat er foto’s zouden uitlekken.