Connect with us

Actueel

Eurocommissaris Timmermans wil herdenkingsdag voor klimaatslachtoffers

Frans Timmermans

Eurocommissaris Frans Timmermans pleit voor een jaarlijkse herdenkingsdag voor klimaatslachtoffers. Hij opperde het idee tijdens een ontmoeting met EU-klimaatministers in Praag.

Deze week is het precies een jaar geleden dat onze provincie Zuid-Limburg, Duitsland en België gebukt gingen onder zware overstromingen. Bij de buurlanden vielen er meer dan tweehonderd doden.

Timmermans noemt hen klimaatslachtoffers en voegt eraan toe dat er dagelijks in de hele wereld mensen sterven door de verandering van het klimaat. De Eurocommissaris liet optekenen: “Het is tijd dat we meer aandacht gaan besteden aan de slachtoffers van veranderende weerpatronen die worden veroorzaakt door de klimaatcrisis. We kunnen niet toestaan dat ze anoniem blijven of behandeld worden als een slachtoffer van een auto-ongeluk.”

Een van zijn collega’s verloor tijdens de overstromingen in de Belgische Ardennen zijn 15-jarige dochter. “Wij vierden net de zestiende verjaardag van onze dochter. Zij zal die nooit meemaken. Dat breekt je hart. Dit feit houdt me de hele tijd gefocust op dit onderwerp.”

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending