Connect with us

Actueel

Bondgenoot Poetin bespreekt bom op Nederland live op televisie

Poetin

De mogelijkheid van een bom op Nederland is besproken op de Russische staatstelevisie. Andrej Gurulyov, oud-generaal en parlementariër, is een bondgenoot van Vladimir Poetin en volgens hem kan een bom op Nederland heel Europa in de kou zetten.

In de uitzending van 22 juni kwamen de zwakke plekken van Europa aan bod. Gurulyov legde uit dat zowat 40 procent van alle ruwe olie voor Europa binnenkomt via de haven van Rotterdam. Voor Rusland zou het dus interessant zijn om die te elimineren. Dan blijft Europa verstoken van een groot deel van de energievoorraad. De Rus zei: “Misschien gebruiken we daar een atoombom voor, misschien ook niet.”

Sinds Moldavië en Oekraïne sinds vorig week officieel kandidaat lid zijn van de Europese Unie, en ook sinds Litouwen Russische transporten naar Kaliningrad blokkeert, draait de Russische propagandamachine op volle toeren.

Op de Russische staatstelevisie wordt meer en meer rekening gehouden met een Derde Wereldoorlog en allerlei opties om wraak te nemen op het westen. Een bom op Nederland is echter niet de eerste keuze. Volgens de oud-generaal komt Londen het eerst aan de beurt. Daarna zijn de satellieten gebruikt voor raketafweersystemen aan de beurt.