Connect with us

Actueel

Beelden: Gewapende overval op kunstbeurs in Maastricht

kunstbeurs

Na een gewapende overval in het MECC in Maastricht is de kunstbeurs Tefaf per direct ontruimd. Alle bezoekers zijn naar buiten geleid. De politie kon ondertussen twee van de vier verdachten arresteren. Het zou gaan om twee Belgen van 26 en 22 jaar oud. De twee zijn staande gehouden op de A2. Verschillende eenheden van de politie houden een klopjacht op de andere twee.

De politie kreeg omstreeks 11:40 uur een melding van een overval. De organisatie meldt dat de kunstbeurs om 13 uur weer openging voor het publiek. Een verklaring leest: “Tefaf hanteert stringente procedures voor de veiligheid. Daarom is de beurs tijdelijk ontruimd. Inmiddels zijn de geëvacueerde deelnemers en bezoekers weer toegelaten op de beurs. Tefaf en MECC werken nauw samen met de autoriteiten. Op dit moment doen we geen nadere mededelingen.”

Tijdens de overval is door meerdere mannen gedreigd met wapens. Op beelden is te zien hoe een van de verdachte een vitrine inslaat met een moker.

Robbert van Ham van Jaski Art Gallery zegt dat de daders een bepaalde juwelier viseerden. “Er zijn vitrines met een bijl ingeslagen. Alle standhouders werden door de beveiliging netjes en snel naar buiten gedirigeerd. Er was geen paniek. Al was het wel spannend, omdat er ook gezegd werd dat er mogelijk vuurwapens in het spel waren.” Over de waarde van de buit is voorlopig nog niets bekend.