Connect with us

Actueel

Na kletsnat pinksterweekend: ‘Eindelijk prachtig juniweer op komst’

Voor de komende week ziet de weersverwachting er uitstekend uit, en dat na een kletsnat pinksterweekend. Woensdag krijgen we nog wel bakken regen. Maar daarna krijgen we eindelijk mooi weer. Weeronline meldt: “Vanaf morgen breekt een drogere periode aan met steeds vaker zon.”

We hebben al een tijdje af te rekenen met wisselvallig weer en dat houdt ook vandaag nog aan. Op veel plaatsen valt heel wat regen uit de lucht als gevolg van een regengebied dat vanuit het zuidwesten over het land trekt.

Hoge zonkracht

Morgen krijgen we een overgangsdag naar droger weer. Rico Schröder van Weeronline meldt: “Er is een mix van zon, wolken en vooral landinwaarts nog enkele buien. In de loop van de dag neemt het aantal buien af en breekt steeds vaker de zon door. De temperatuur loopt op naar 18 tot 21 graden met de hoogste temperaturen in het oosten en zuiden.”

Zonnig weekend

In het weekend blijft het over het algemeen droog en krijgen we lange, zonnige periodes. Een lokale bui is echter niet uit te sluiten. Schröder voorspelt: “De temperatuur loopt verder op en komt uit op waarden tussen 20 en 25 graden. De hoogste temperaturen zijn voor het zuidoosten. Ook na het weekend lijkt het voorlopig aangenaam juniweer te blijven met temperaturen van 20 tot 24 graden.”