Connect with us

Actueel

Beelden: Dit is het moment waarop Donny M. wordt opgepakt

aanhouding Donny M.

De verdachte die de 9-jarige Gino uit Kerkrade ontvoerde en doodde is de 22-jarige Donny M. uit Geleen. Kennissen van de man bevestigen dat hij deze ochtend is aangehouden.

De kennissen, die anoniem wensen te blijven, zijn verbouwereerd over de feiten. Ze kennen hem als een nette en verzorgde jongen. Hij is een grote fan van PSV en tot zijn aanhouding had hij een nieuwe vriendin, met wie hij graag pronkte op de sociale media. Toch weten de bekenden dat er ook problemen waren. Hij kwam meerdere keren in contact met justitie en de politie. Ze willen niet zeggen waarvoor.

Gino is gevonden bij een afgebrande woning in Geleen. Die woning kwam eerder nog in het nieuws naar aanleiding van de wietplantage die er is gevonden. Mogelijk had Donny M. hiermee te maken.

In de Limburger werd eerder al melding gemaakt van een kinderlokker in een grijze Tesla die in de buurt van Geleen en Genhout minstens twee kinderen probeerde mee te lokken. Het is niet duidelijk of ook dit Donny M. was.

Leven niet op de rit

De laatste jaren probeerde M. zijn leven weer op het goede spoor te brengen, althans volgens de bekenden. Daar slaagde hij blijkbaar niet in. Op zijn sociale media schrijft Donny dat hij internationaal vrachtwagenchauffeur is, maar de werkgever laat weten dat hij daar al maanden niet meer werkt. Vorig jaar zocht hij nog een woning in Zuid-Limburg. Dat gebeurde omdat hij door kennissen uit huis was gezet.

Meegelokt

De politie bevestigt dat Gino is meegelokt. Ze geven niet mee wat er daarna precies is gebeurd. Het is ook niet duidelijk of het om de man gaat die woensdagavond in het speeltuintje gezien is waar Gino verdween. Woordvoerder Xander Beenhakkers geeft toe dat er ook voor de politie nog veel onduidelijkheden zijn. “Het reconstrueren van wat er allemaal precies is gebeurd, gaan we nu doen. We zijn afgelopen dagen vooral bezig geweest met het vinden van Gino.”