Connect with us

Actueel

Donny M., verdachte moord op Gino, naar Pieter Baan Centrum voor onderzoek

Donny M

De voorlopige hechtenis van Donny M., verdacht van de moord op de negenjarige Gino, is verlengd. Dat besliste de rechter-commissaris dinsdag. De rechter-commissaris beval ook dat de verdachte onderzocht moet worden door het Pieter Baan Centrum.

Donny M. werd toen hij 17 jaar was al veroordeeld wegens verkrachting van een jongetje en de mishandeling van zijn vriendje. Omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar is bevonden, kreeg hij vijf maanden jeugddetentie en moest verplicht een behandeling ondergaan. Er gold een proeftijd van twee jaar.

De experts vonden plaatsing in een inrichting op zijn plaats, om te vermijden dat de verdachte zijn behandeling afbreekt. Uit het vonnis blijkt dat hij eerder al veroordeeld werd voor mishandeling.

Mogelijk meer betrokkenen?

De politie onderzoekt nog of er mogelijk meer mensen betrokken waren bij de ontvoering van Gino. Daarom vraagt de politie om beelden te delen van de blauwe Volkswagen Lupo, de auto van M., op een bepaald traject tussen Kerkrade en Geleen. Momenteel kan het OM nog niet zeggen of er inderdaad meerdere mensen betrokken waren bij de ontvoering van de negenjarige jongen.