Connect with us

Actueel

Familie van Gino vermoedt dat hij in auto stapte: ‘Hopen het beste, maar vrezen ergste’

Gino van der Straeten

Gino van der Straeten (9) is sinds woensdagavond vermist. Hij is het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade, niet ver van de Duitse en Belgische grens. De politie houdt rekening met een misdrijf. Donderdag is een step gevonden bij een zwembad in Landgraaf die lijkt op die van Gino. In een laatste update zegt de familie dat ze vermoeden dat de jongen in een auto is gestapt. “We hopen het beste, maar vrezen het ergste”, klinkt het.

Volgens de politie is er geen enkele logische verklaring voor de verdwijning van de jongen. Daarom is gelijk groot alarm geslagen. De jongen is woensdag het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade tussen 19:30 en 20:30 uur. Daar speelde hij met zijn step.

De 9-jarige heeft blond haar, een blanke huidskleur en blauwe ogen. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een lichte jeans, een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, groene schoenen met witte zool en een rood Nike-petje. Hij speelde met een zwarte step met rode handvatten en rode stickers.

Acuut gevaar

De politie zegt dat Gino in acuut gevaar is. Dat verklaarde hoofd van de recherche van de politie Limburg Danny Frijters. Hij roept het publiek op om zoveel mogelijk informatie aan te reiken. “Hoe klein ook, dat kan helpen.”

Woensdag rond middernacht is de politie gealarmeerd over zijn verdwijning. De politie geeft aan dat hij in levensgevaar is. Er wordt ernstig rekening gehouden met een misdrijf. Ook het scenario van de vader, die uit beeld is, de jongen zou meegenomen kunnen hebben, wordt onderzocht.

Gino woonde bij zus

Een 21-jarige zus van de jongen zegt dat hij normaal bij zijn moeder in Maastricht woont. Die is echter ziek en daarom logeerde hij bij een 32-jarige zus in Kerkrade. De twee zussen zochten tot 5 uur ’s ochtends en daarna zat de zus bij wie de jongen logeerde twee uur op het politiekantoor.

De ongeruste zus getuigt: “Je weet niet wat hij meemaakt in de nacht, hij is bang in het donker. Dit is niks voor hem om niet thuis te komen. Hij was niet boos, ik snap het niet.”