Connect with us

Actueel

Sinterklaasintocht vindt dit jaar plaats in fantasiedorp Zwalk

Sinterklaasintocht in fantasiedorp Zwalk

Eindelijk is bekend waar Sinterklaas dit jaar zal aankomen in Nederland: de keuze viel op het fictieve dorp Zwalk. Het nieuws is wereldkundig gemaakt in de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal.

Vanwege de coronamaatregelen is dit jaar gekozen voor een geheime intocht. Maar omdat het doorgaans onmogelijk is om zo’n plaats geheim te houden, vindt de landelijke intocht dit jaar plaats in een fictief dorp Zwalk.

Matthijs van Nieuwkerk

De burgemeester van het fantasiedorp is niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk. Matthijs zei dat hij de enige was die toestemde om de optocht in zijn dorp te organiseren. Hij is van plan om ‘Zwalk echt op de kaart te zetten’.

Mensen op de sociale media reageren overwegend positief om het gebeuren dit jaar te laten plaatsvinden in een fictieve plaats. Zo is te lezen dat het een ‘meesterlijke zet’ is om de landelijke intocht dit jaar onbereikbaar te maken voor een grote mensenmassa. Op die manier komt de volksgezondheid niet in het gedrag door grote agglomeraties te vermijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BuSpa (@buspa033) op