Connect with us

Actueel

11-jarige Miah overleeft schietpartij Texas door zich voor dood te houden

Texas

Miah Cerillo (11) was een van de kinderen die ontsnapte aan het drama op de basisschool in Uvalde, Texas. Het meisje smeerde bloed van een klasgenootje op haar en hield zich voor dood. “Ze ging in overlevingsmodus”, klinkt het.

Bij de schietpartij in de Robb Elementary School kwamen negentien kinderen en twee leraren om het leven.  Nu, drie dagen later, duiken er alsmaar meer getuigenissen op. Ze getuigen over de doodsangsten toen de 18-schutter Salvador Ramos het vuur opende en hoe ze zelf konden ontsnappen aan de gruwel.

Het verhaal van de 11-jarige Miah grijpt echt naar de keel. De tante van het meisje legt in een video uit hoe ze zichzelf kon redden.

Blanca Rivera onthult: “Het heeft haar moeite gekost om ons te vertellen wat ze heeft gezien en meegemaakt tijdens de schietpartij. Ze zag een van haar leerkrachten, Irma Garica, vermoord worden. En ook haar vrienden en klasgenoten waren een doelwit.” Dan deed het meisje iets opmerkelijk. “Ze zag dat een van haar vriendinnen onder het bloed zat. Vervolgens heeft ze dat bloed gebruikt om het op zichzelf te smeren, zo kon ze doen alsof ze dood was.”

Miah raakte gewond door kogelscherven, maar mocht het ziekenhuis ondertussen verlaten. “We helpen haar fysiek, emotioneel en spiritueel. We bidden tot God en vragen hem ons te helpen om deze situatie door te komen, het is erg traumatiserend.”