Connect with us

Actueel

19 kinderen doodgeschoten tijdens schietpartij op basisschool in Texas

schietpartij Texas

Op een basisschool in Uvalde in Texas zijn bij een schietpartij negentien kinderen en twee leraren om het leven gekomen. Het gaat om kindjes van zeven tot tien jaar oud. Een lerares van 66 en nog een meisje van tien vechten in het ziekenhuis voor hun leven. De 18-jarige schutter is doodgeschoten door de politie.

De schutter zou voor de schietpartij ook zijn oma hebben doodgeschoten. De lokale sheriff meldt dat de schietpartij begon rond 12 uur.

Schutter handelde alleen

De politie deelt mee dat de schutter uit Uvalde afkomstig is. Wellicht handelde hij alleen. Het zou gaan om Salvador Ramos, een student aan de Uvalde High School. De jongeman heeft de Amerikaanse nationaliteit. CNN bericht dat hij zijn auto voor de school parkeerde en naar binnen stapte met een pistool en een geweer.

(Lees verder onder de post)

Verschrikkelijke tragedie

Gouverneur Greg Abbot veroordeelt de schietpartij en spreekt van een vreselijke tragedie. Hij eist een diepgaand onderzoek. “Als ouders hun kinderen bij school afzetten, verwachten ze dat ze hun kind weer kunnen ophalen als de schooldag voorbij is. En er zijn families die nu in rouw zijn”, aldus de gouverneur. “De staat Texas rouwt met hen vanwege de brute realiteit dat deze ouders niet in staat zullen zijn om hun kinderen op te halen.”