Connect with us

Actueel

‘Koning Willem Alexander wil niet langer koning zijn?!’

koning-willem-alexander

De populariteit van onze koning is enorm gedaald sinds de uitbraak van het coronavirus. Ook het vertrouwen in Alex is gezakt, zo blijkt uit onderzoek…!

In april van dit jaar vertrouwde 76% van alle Nederlanders onze koning. Nu, in december, is dat nog maar 47 procent. Ook zijn veel Nederlanders niet echt te spreken over het functioneren van de koning. In april was 67 procent (heel) tevreden met het functioneren van Willem-Alexander, nu is dat nog 51 procent. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur.

koningshuis

Populariteit

De reden waardoor Alex zijn populariteit verloren is, is onder meer door de verschillende blunders die de koning dit jaar gemaakt heeft.  In augustus lagen ze onder vuur doordat ze de coronaregels schonden door geen afstand te houden in een Grieks restaurant. In oktober reisde het gezin opnieuw af naar Griekenland, maar dit keer was er grote verontwaardiging omdat het land net in een gedeeltelijke lockdown ging en niet-noodzakelijke reizen werden afgeraden.

De vakantie werd afgebroken, maar het kwaad was toen al geschied. Ook gaf de koning in eigen land niet het goede voorbeeld, hij stapte een taxi in zonder mondkapje.