Connect with us

algemeen

Medewerker onthult inhoud van De Bijenkorf’s Kerstpakket: ‘Dit is echt een teleurstelling!’

Kerstmis is aangebroken en veel werknemers ontvangen traditiegetrouw kerstpakketten van hun werkgever. Ook De Bijenkorf, een bekend luxe warenhuis, deelt kerstpakketten uit aan haar medewerkers.

Echter, zoals bij veel bedrijven het geval is, zijn niet alle werknemers altijd even tevreden over de inhoud van deze kerstgeschenken.

Sommige werkgevers pakken groots uit met cadeaubonnen, contante bonussen of geweldige geschenken, terwijl anderen wat bescheidener zijn. De keuze voor een bepaald soort kerstpakket kan onder andere afhangen van de financiële situatie van het bedrijf, vooral als de jaarresultaten tegenvallen.

De Bijenkorf, een bekende speler in de winkelindustrie, heeft de laatste tijd te kampen gehad met financiële uitdagingen, zoals gemeld in verschillende mediaberichten.

Ondanks een omzet van 448 miljoen euro, heeft het luxe warenhuis een verlies van maar liefst 45,4 miljoen euro geleden. In dergelijke situaties is het vaak het personeel dat als eerste wordt getroffen door bezuinigingsmaatregelen.

Onlangs vond er zelfs een grootschalige staking plaats onder de medewerkers van De Bijenkorf, waarbij zij betere loonsverhogingen eisten. Dit terwijl de aandeelhouders wel royale dividenden ontvingen.

Het Kerstpakket van De Bijenkorf heeft echter laten zien dat bezuinigingen niet beperkt blijven tot salarissen alleen. Ook op kerstpakketten kan worden bespaard. Op sociale media circuleert momenteel een video waarin een medewerker haar kerstpakket aan de wereld laat zien.

Het blijkt dat alle medewerkers dit jaar een kerstbal hebben ontvangen die normaal gesproken gratis wordt uitgedeeld aan klanten bij bestedingen van 250 euro of meer. Met enthousiasme toont Charlena wat ze dit jaar in haar kerstpakket heeft gekregen: geen gewone kerstbal, maar een kapotte kerstbal.

De reactie van het warenhuis liet niet lang op zich wachten, nadat de video voor de nodige ophef had gezorgd onder de medewerkers.

De Bijenkorf heeft besloten om alle interne medewerkers een shoptegoed van 50 euro aan te bieden als tegemoetkoming. Het addertje onder het gras is echter dat dit shoptegoed alleen in hun eigen winkel kan worden besteed. Hier is de video: