Connect with us

Actueel

André Hazes vindt zichzelf een topvader: ”Maar wel op afstand”

André Hazes heeft de afgelopen tijd een flinke transformatie doorgemaakt. Na een roerige periode vol persoonlijke schandalen en veel media-aandacht, lijkt de zanger zijn leven nu op de rit te hebben. Hij is helder van geest en geniet van een nieuwe rol in zijn leven: voetbaltrainer van het team waarin zijn zoontje speelt. Hoewel André in het verleden vaak werd bekritiseerd om zijn afwezigheid als vader en zijn tumultueuze liefdesleven, ziet hij zichzelf nu als een toegewijde vader en een geweldige partner. Maar niet iedereen deelt zijn eigen hoge zelfbeeld.

Van Probleemgedrag naar Vaatwasserheld

André Hazes heeft een bewogen geschiedenis. Zijn naam is vaak in verband gebracht met schandalen die varieerden van relatieproblemen tot buitensporig alc0hol- en dr*gsgebruik. Zijn relatie met Monique Westenberg, de moeder van zijn zoon, heeft veel ups en downs gekend. Hij was meerdere keren het onderwerp van roddels over buitenechtelijke avonturen en onrust in zijn persoonlijke leven. In de media werd hij regelmatig afgeschilderd als een vader die niet altijd even betrokken was bij de opvoeding van zijn zoon.

Maar volgens André is die tijd nu voorbij. Hij beweert dat hij zijn oude leven heeft losgelaten en een nieuwe weg is ingeslagen. Hij vindt dat hij tegenwoordig een betrokken vader en partner is. Sterker nog, André lijkt er trots op te zijn hoe ver hij is gekomen, maar wat vooral opvalt, is dat hij zichzelf graag complimenteert.

Het lijkt bijna alsof hij zijn eigen prestatie als het achtste wereldwonder beschouwt. In plaats van te wachten op waardering van zijn omgeving, strooit hij zelf met lof over zijn eigen gedrag. Zo vertelt hij met enige trots dat hij nu af en toe de vaatwasser inruimt. “Mijn vrouw,” zegt hij, terwijl hij Monique bedoelt, “kijkt dan echt van: wie is deze man!? Twee jaar geleden had ik de vaatwasser echt nooit ingeruimd hoor, want ik ben André Hazes!”

Het is een uitspraak die veel wenkbrauwen doet fronsen. Velen vragen zich af of het inruimen van de vaatwasser nu echt zo’n prestatie is dat het vermeldenswaardig is. Waar voor de meeste mensen dit een alledaagse taak is, lijkt André het te zien als een bewijs van zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgevoel.

De Afwezige Jaren als Vader

André heeft in interviews openlijk toegegeven dat hij een groot deel van de jeugd van zijn zoon heeft gemist. Zijn afwezigheid werd veroorzaakt door een combinatie van persoonlijke problemen, zijn carrière en zijn turbulente liefdesleven. Hazes ging door moeilijke periodes, waarin hij worstelde met versl*ving en zichzelf niet altijd de vader en partner toonde die hij wilde zijn.

Ondanks dat hij deze periodes achter zich heeft gelaten, is de schade die zijn afwezigheid heeft veroorzaakt, niet onopgemerkt gebleven. André heeft zelf toegegeven dat hij spijt heeft van de momenten die hij heeft gemist. Hij wil nu alles doen om dat goed te maken. Zijn nieuwe rol als voetbaltrainer voor het team van zijn zoon is een stap in de goede richting. Maar hoewel hij zichzelf nu als een toegewijde vader ziet, blijven er nog wel enkele opmerkelijke aspecten aan zijn levensstijl.

Geen Samenwonen met Monique

Hoewel André Hazes en Monique Westenberg al langere tijd een relatie hebben en hij haar ‘de liefde van zijn leven’ noemt, willen ze niet meer samenwonen. Hazes is wel de helft van de week bij Monique en hun zoon, maar hij blijft de rest van de tijd in zijn eigen huis. “Ik ben wel de helft van de week bij haar. Maar nu ga ik gewoon naar mijn eigen huisje en hoef ik met niemand rekening te houden,” zegt André.

Hij geeft aan dat deze situatie voor hem het beste werkt. Volgens André is het ook beter voor zijn zoon, omdat die hem anders ’s ochtends moe zou zien. “Dat vind ik niks,” voegt hij eraan toe. Het is een opmerkelijke reden, want veel mensen ervaren vermoeidheid als een normaal onderdeel van het dagelijks leven, zeker als ouder.

Deze uitspraak stuit op veel onbegrip bij zijn volgers. Op social media reageren mensen met enige verbazing. Een volger schrijft: “Stel dat je kind je moe ziet. Tijd voor een tweede woning!” Dit gevoel wordt door veel anderen gedeeld, die niet begrijpen waarom André een apart huis nodig heeft om zijn vermoeidheid voor zijn zoon te verbergen.

Zelfwaardering in Perspectief

Wat veel mensen opvalt, is dat André Hazes niet schroomt om zichzelf complimenten te geven voor taken die voor de meeste mensen als vanzelfsprekend worden beschouwd. Naast het inruimen van de vaatwasser en zijn poging om een betrokken vader te zijn, spreekt hij graag over zijn eigen verbeteringen.

Zijn zelfwaardering lijkt echter niet altijd in overeenstemming te zijn met hoe anderen naar zijn gedrag kijken. Terwijl Hazes zelf vindt dat hij enorme stappen heeft gezet, zijn er veel mensen die vinden dat hij nog een lange weg te gaan heeft. Natuurlijk is het goed om jezelf te waarderen voor de stappen die je maakt, maar in het geval van André lijkt het erop dat hij zijn prestaties soms wat overdreven viert.

Het roept de vraag op: is het voldoende om een paar huishoudelijke taken op te pakken en af en toe tijd door te brengen met je kind om jezelf een goede vader en partner te noemen? Voor André lijkt het antwoord ja te zijn, maar niet iedereen deelt die mening.

De Weg Vooruit

André Hazes heeft zonder twijfel een lange weg afgelegd van waar hij vandaan komt. Hij is niet langer de man die in het nieuws kwam vanwege schandalen en overmatig drankgebruik. Hij is nu iemand die probeert zijn leven op orde te krijgen, een betrokken vader te zijn en een betere partner voor Monique.

Toch blijft er bij veel mensen enige scepsis bestaan over zijn transformatie. Deels omdat hij zelf zo nadrukkelijk zijn eigen lof zingt, en deels omdat zijn keuzes soms nog wat vreemd overkomen. Het feit dat hij ervoor kiest om apart te wonen van Monique en zijn zoon, roept vragen op bij zijn volgers en zorgt voor enige verwarring.

André Hazes lijkt echter vastberaden om zijn leven op zijn eigen manier vorm te geven. Of dat betekent dat hij ooit weer volledig met Monique gaat samenwonen, is nog maar de vraag. Voor nu is hij tevreden met hoe de dingen gaan, en hij hoopt waarschijnlijk dat zijn fans dat ook zullen zijn.

Conclusie

André Hazes heeft in de afgelopen jaren een opmerkelijke reis afgelegd. Van een man die in het middelpunt stond van schandalen en media-aandacht vanwege zijn roerige privéleven, tot een vader die probeert zijn leven op de rit te krijgen. Hij is nu betrokken bij zijn zoon, neemt huishoudelijke taken op zich en ziet zichzelf als een verbeterde versie van de man die hij vroeger was.

Toch lijkt hij zijn eigen prestaties soms wat te overschatten. Het overmatig complimenteren van zichzelf voor alledaagse taken als het inruimen van de vaatwasser, roept bij veel mensen vragen op. Ook zijn keuze om niet samen te wonen met Monique en zijn zoon, onder het mom van ‘zijn zoon moet hem niet moe zien’, blijft een bron van verwarring voor zijn volgers.

De toekomst zal moeten uitwijzen of André Hazes echt de weg omhoog heeft gevonden en of zijn nieuwe levensstijl blijvend is. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat hij vastbesloten is om zijn eigen pad te volgen, hoe ongewoon dat voor anderen ook lijkt.