Connect with us

algemeen

Vandaag Inside-rel nog lang niet voorbij: Wilfred Genee zet Johan Derksen compleet voor schut

Na de ontlading op maandagavond tussen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, laaiden de spanningen dinsdagavond opnieuw op bij Vandaag Inside.

Dit keer was het Genee die bij Johan Derksen een gevoelige snaar raakte. Het bleek dat Derksen elke dag een lijstje met journalistieke onderwerpen naar de redactie stuurt, onderwerpen die volgens hem in de uitzending besproken moeten worden. Genee besloot echter om dat lijstje dinsdagavond op een opvallende manier af te werken, wat bij Derksen voor grote irritatie zorgde.

Genee drijft de spot met Derksen’s lijstje

De uitzending begon zoals gebruikelijk, maar al snel werd het duidelijk dat er opnieuw spanning in de lucht hing. Wilfred Genee werkte op een opvallend spottende manier het lijstje van Derksen af, wat door de 75-jarige voetbalanalist als een persoonlijke aanval werd ervaren. Derksen, die zich al vaker kritisch heeft uitgelaten over de inhoudelijke koers van het programma, voelde zich voor schut gezet. Genee liet daarbij duidelijk aan het publiek merken dat hij het lijstje van Derksen niet serieus nam, wat voor ongemakkelijke momenten zorgde aan tafel.

Voortdurende ergernissen tussen Van der Gijp en Derksen

De oplopende spanning tussen Genee en Derksen was echter niet het enige conflict dat de uitzending domineerde. Ook de ergernissen tussen René van der Gijp en Derksen bleken nog lang niet voorbij.

Het meningsverschil tussen de twee gaat vooral over de richting van het programma. Johan Derksen wil meer verdieping aanbrengen en serieuze onderwerpen behandelen, terwijl Van der Gijp de huidige mix van luchtige items over voetbal, entertainment en politiek wil handhaven. Volgens Derksen zou verdieping het programma nog succesvoller kunnen maken, maar Van der Gijp ziet dit totaal anders.

“Verdieping voor meer succes”

Johan Derksen benadrukte opnieuw dat het succes van Vandaag Inside niet mag leiden tot zelfgenoegzaamheid. Hij vindt dat het programma zich moet blijven vernieuwen en onderwerpen meer in de diepte moet behandelen.

Volgens Derksen hebben relaties hem verteld dat meer inhoudelijke verdieping het programma naar een nog hoger niveau zou kunnen tillen. De 75-jarige analist maakte duidelijk dat hij zich extra inspant om inhoudelijk mee te kunnen praten over actuele onderwerpen, zoals politiek. Zo had hij vorige week de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer nauwlettend gevolgd.

Van der Gijp oneens met Derksen

René van der Gijp liet dinsdagavond echter duidelijk merken dat hij niets ziet in de ideeën van Derksen. In het tweede deel van de uitzending stak hij meteen van wal tegen zijn collega. “De mensen die jou input geven, zitten er zó naast,” aldus Van der Gijp, die het niet eens is met de koers die Derksen wil varen. Ondanks de felle kritiek van Van der Gijp, moet hij donderdag en vrijdag afwezig zijn vanwege een spoedoperatie aan zijn oog. Hoewel zijn afwezigheid niets te maken heeft met het conflict, is het duidelijk dat de spanningen nog lang niet zijn verdwenen.

Derksen blijft kritisch

Derksen’s dagelijkse rit van Grolloo naar de studio in Hilversum weegt steeds zwaarder, vooral nu hij zich steeds kritischer opstelt tegenover het programma. Hij noemt Vandaag Inside zelfs een “k.t-programma” en heeft moeite met de oppervlakkigheid ervan. Zijn frustratie uitte zich opnieuw toen Genee zijn onderwerpenlijstje openlijk afwerkte in de uitzending. Voor Derksen, die jarenlang hoofdredacteur van Voetbal International was, ligt het programma nu te ver af van wat hij journalistiek gezien voor ogen heeft.

Ondanks de aanhoudende spanningen lijkt het er voorlopig op dat de mannen van Vandaag Inside door zullen gaan met het programma, hoewel het conflict duidelijk nog onder de oppervlakte sluimert. Of de visie van Derksen ooit weer in lijn zal komen met die van zijn collega’s, blijft onzeker.