Connect with us

algemeen

Jan Smit blijkt gezegend te zijn met een enorme leuter: ‘Twéé handen nodig!’

Jan Smit is al jarenlang een van de bekendste gezichten in de Nederlandse entertainmentwereld. In zijn hoogtijdagen wist hij als zanger de harten van het publiek te veroveren met hits zoals “Als de nacht verdwijnt” en “Laura”. Tegenwoordig heeft hij een stap teruggezet op muzikaal vlak, maar zijn aanwezigheid op televisie blijft sterk. Jan heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige presentator die regelmatig te zien is in verschillende grote shows en evenementen. Zijn charme en toegankelijkheid maken hem een geliefde persoonlijkheid, zowel op het podium als op het scherm.

In de afgelopen jaren heeft Smit zich voornamelijk gericht op presentatieklussen en zijn betrokkenheid bij het Eurovisiesongfestival. Sinds 2011 speelt hij een belangrijke rol binnen de Nederlandse delegatie voor het liedjesfestijn, waar hij niet alleen commentaar levert tijdens de uitzendingen, maar ook deel uitmaakt van de selectiecommissie en vakjury. Dit jaar keert Jan terug als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala, een evenement dat hij niet alleen zal presenteren, maar samen met cabaretier Peter Pannekoek.

Jan Smit en het Gouden Televizier-Ring Gala

Het Gouden Televizier-Ring Gala is een van de meest prestigieuze evenementen op de Nederlandse televisie, waar jaarlijks de beste televisieprogramma’s en persoonlijkheden in de prijzen vallen. Jan Smit is geen onbekende op dit podium; hij heeft het evenement al meerdere keren gepresenteerd en doet dat dit jaar opnieuw samen met Peter Pannekoek. De chemie tussen de twee presentatoren zorgde al eerder voor veel humor en dynamiek, en ook dit jaar belooft het duo het publiek te vermaken.

In een promofilmpje voor het gala wordt die humor direct duidelijk. Het filmpje begint met een dromerige Jan Smit die fantaseert over het presenteren van het evenement in zijn eentje. “Dit jaar presenteert Jan het Gouden Televizier Gala alleen. Helemaal alleen, zonder die stomme Peter Pannekoek. De dwerg is weg. De grote Jan Smit show. Alleen maar Jan, want iedereen wil Jan,” droomt Jan hardop. Dit zorgt meteen voor een komische wending.

Peter Pannekoek als Verrassing in de Promo

Terwijl Jan nog geniet van zijn droom om het gala solo te presenteren, komt de onverwachte twist: Peter Pannekoek blijkt naast hem in bed te liggen. Jan schrikt wakker, en Peter, met zijn kenmerkende humor, voelt aan Jan’s kruis en vraagt lachend: “Hé, lieverd. Goed geslapen? Zeg, wat voel ik daar? Heb je over mij gedroomd?”

Dit humoristische moment was het resultaat van een script dat door Pannekoek zelf is geschreven. Hij licht toe: “Het leek me echt een grappige promo om Jan te zien dromen dat hij het eindelijk alleen mocht doen, maar dat ik dan naast hem blijk te liggen. Jan is ook supersportief; je kunt alles op hem plakken en hem alles laten doen. Dat bewijst de promo ook weer. Hij accepteert alles, en dat is heerlijk om mee te werken.”

De chemie tussen Jan en Peter is overduidelijk, en de promo heeft het publiek alvast een voorproefje gegeven van de humor en het plezier dat de twee presentatoren naar het Televizier-Ring Gala zullen brengen.

De Opmerkelijke Uitspraken in Shownieuws

Natuurlijk kon Shownieuws het niet laten om in te haken op deze grappige promofilm. In het programma werd het fragment besproken, en zoals vaak gebeurt, werd er een opvallende draai aan gegeven. Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, kwam plots met een opmerkelijke onthulling over Jan Smit. Den Aantrekker beweerde namelijk: “Ik weet van iemand, zeg maar van een zeer betrouwbare bron, dat Jan echt een soort mollig babyarmpje heeft. Dus ik denk dat hij echt twee handen nodig had.”

Deze uitspraak zorgde voor de nodige hilariteit in de studio. Leontien van Moorsel, die aanwezig was als gast, reageerde geschrokken op de opmerking van Den Aantrekker en riep: “Too much info!” Het moment werd snel een gespreksonderwerp op sociale media, waar kijkers al even hard konden lachen om de onverwachte wending van het gesprek.

Jan Smit’s Sportieve Instelling

Wat deze hele situatie nog grappiger maakt, is de sportieve instelling van Jan Smit zelf. Jan staat bekend als iemand die zichzelf niet te serieus neemt en altijd openstaat voor een grapje. Zijn sportieve houding en bereidheid om zichzelf in de humor te betrekken, maken hem een geliefde figuur in de Nederlandse media. Het feit dat hij zonder problemen meegaat in de gevatte humor van Peter Pannekoek en zelfs in een komische promofilm optreedt, toont aan dat hij zijn werk met veel plezier en relativeringsvermogen uitvoert.

Zijn flexibiliteit en humoristische kant maken Jan Smit tot een ideale presentator voor evenementen zoals het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij weet de juiste balans te vinden tussen professionaliteit en luchtige humor, wat ervoor zorgt dat hij zowel bij het publiek als bij zijn collega’s populair is.

Jan Smit’s Veelzijdige Carrière

Hoewel Jan Smit tegenwoordig meer bekend staat om zijn presentatiewerk, begon zijn carrière natuurlijk in de muziekwereld. Als jong talent brak hij door met het nummer “Ik zing dit lied voor jou alleen”, en sindsdien groeide hij uit tot een van de grootste volkszangers van Nederland. Jan heeft door de jaren heen talloze hits gehad en is nog steeds geliefd als artiest, ook al heeft hij zijn muzikale carrière de laatste jaren op een lager pitje gezet.

In plaats daarvan heeft hij zijn focus verlegd naar televisie en evenementen. Programma’s als Beste Zangers, Sterren Muziekfeest op het Plein en het Nationaal Songfestival behoren inmiddels tot zijn vaste repertoire. Daarnaast is hij sinds 2011 nauw betrokken bij het Eurovisiesongfestival, waar hij niet alleen het Nederlandse commentaar verzorgt, maar ook deel uitmaakt van de selectiecommissie en de vakjury. Zijn ervaring en inzicht maken hem tot een belangrijke schakel in het succes van Nederland op het internationale podium.

Eurovisiesongfestival en Jan’s Rol

Jan Smit’s betrokkenheid bij het Eurovisiesongfestival begon meer dan tien jaar geleden, en sindsdien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse delegatie. Als lid van de selectiecommissie helpt hij mee bij het kiezen van het liedje en de artiest die Nederland vertegenwoordigt. Daarnaast is hij een van de vaste stemmen die het Nederlandse commentaar levert tijdens de uitzendingen van het Eurovisiesongfestival, waarbij zijn nuchtere, maar enthousiaste stijl wordt gewaardeerd door het publiek.

Deze betrokkenheid heeft bijgedragen aan de wederopstanding van Nederland in het Eurovisiesongfestival, culminerend in de overwinning van Duncan Laurence in 2019. Jan Smit’s bijdrage aan het succes van Nederland op dit internationale podium is niet onopgemerkt gebleven, en zijn rol in het festival blijft belangrijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@avrotros)

Conclusie: Jan Smit Blijft Relevant en Populair

Ondanks dat Jan Smit het op muzikaal gebied de laatste jaren wat rustiger aan doet, blijft hij een van de meest geliefde en veelzijdige entertainers van Nederland. Zijn werk als presentator bij grote evenementen zoals het Gouden Televizier-Ring Gala en zijn betrokkenheid bij het Eurovisiesongfestival hebben hem een blijvende plek gegeven in de Nederlandse mediawereld.

Met zijn sportieve houding, humor en professionaliteit weet Jan steeds weer het publiek voor zich te winnen. Of het nu gaat om serieuze evenementen of luchtige promofilmpjes zoals die met Peter Pannekoek, Jan blijft zichzelf en zorgt altijd voor een glimlach bij de kijkers. De samenwerking tussen Jan en Peter belooft dan ook wederom een groot succes te worden tijdens het komende Televizier-Ring Gala.

Kernpunten:

  • Jan Smit is een van de meest veelzijdige entertainers in Nederland, die na zijn zangcarrière ook naam heeft gemaakt als presentator.
  • Hij presenteert wederom het Gouden Televizier-Ring Gala samen met Peter Pannekoek, en hun humoristische chemie is duidelijk zichtbaar in de grappige promofilmpjes.
  • Shownieuws haakte in op de humoristische promo met een opvallende opmerking van Guido den Aantrekker over Jan, die voor veel hilariteit zorgde.
  • Jan Smit blijft een belangrijk gezicht in de Nederlandse entertainmentwereld, zowel als presentator als in zijn rol bij het Eurovisiesongfestival.
  • Zijn sportieve en humoristische instelling maakt hem geliefd bij het publiek en zorgt ervoor dat hij nog jarenlang relevant blijft in de media.