Connect with us

algemeen

Albert uit B&B Vol Liefde blijkt steenrijk te zijn: dit is zijn vermogen

Albert Diks is inmiddels geen onbekende meer in Nederland, vooral door zijn opvallende deelname aan het populaire televisieprogramma B&B Vol Liefde, waar hij de bijnaam ‘pappie’ kreeg vanwege zijn zorgzame houding en snelle verliefdheid op de dames in het programma. Hoewel Albert pas recent in de schijnwerpers van de showbizz is gekomen, heeft hij in de zakenwereld al jarenlang naam gemaakt, met een bijzonder succesvolle carrière in de beddenindustrie. Samen met zijn broers stond hij aan de wieg van slaapkamergigant Beter Bed, en later het luxemerk Swiss Sense, wat hem uiteindelijk een indrukwekkend vermogen en een kasteel in Spanje opleverde.

Oorsprong in Brabant

Albert werd geboren en groeide op in het Brabantse Uden, samen met zijn drie broers: Rob, Mark en Pieter. Met deze broers zette hij later zijn eerste stappen in de zakenwereld. In 1981 richtten ze samen het beddenbedrijf Beter Bed op, dat zich al snel ontwikkelde tot een succes in Nederland en daarbuiten. Hoewel Albert volgens de Quote 500 niet vanaf het begin bij het bedrijf betrokken was, kocht hij later een aandelenpakket en werd een van de belangrijke spelers binnen het bedrijf.

Beter Bed werd uiteindelijk een groot succes, en in de jaren ’90 besloten de broers het bedrijf te verkopen. Maar dit was niet het einde van hun ondernemerschap. Kort na de verkoop richtten ze Swiss Sense op, een ander beddenimperium dat zich richt op luxueuze matrassen en bedden. Swiss Sense groeide uit tot een zeer succesvol bedrijf dat hen opnieuw aanzienlijke financiële winst opleverde.

Van Beddenmagnaat naar Kasteelheer

Na het succes van Swiss Sense besloot Albert zijn leven een andere wending te geven. Hij verliet Nederland en verhuisde naar La Bisbal d’Empordà, een schilderachtig Middeleeuws dorpje vlakbij de grens tussen Frankrijk en Spanje. Hier kocht hij een eeuwenoud kasteel dat in verval was geraakt, maar waar hij direct potentieel in zag.

In 1999 kocht hij het kasteel samen met zijn toenmalige vrouw Margot, met wie hij het ombouwde tot een prachtig viersterrenhotel. Het kasteel, dat hij bescheiden ‘bed and breakfast’ noemt, is allesbehalve klein: het beschikt over maar liefst 57 slaapkamers, twee restaurants, twee zwembaden en bijna honderd man personeel. Onder zijn leiding werd het kasteel getransformeerd tot een luxueuze accommodatie waar menig bekende Nederlander graag zijn intrek neemt. Zo trouwden BN’ers Nicolette van Dam en Bas Smit in dit kasteel, al veroorzaakte laatstgenoemde enige opschudding door het verboden woord “poppetjes” in het bijzijn van Albert te noemen, wat voor een ongemakkelijke situatie zorgde.

Albert is trots op het feit dat hij zijn droom heeft waargemaakt. In een interview vertelt hij: “Toen ik 36 was, droomde ik er al van om ooit een kasteel te kopen als ik daar het geld voor had. Toen het zover was, heb ik de stap genomen. Het was eigenlijk niets toen ik het kocht, maar ik had een visie van hoe het eruit zou zien met mensen die rondlopen en de lampjes die branden. Nu zie ik dat elke dag en het is geweldig.”

Deelname aan B&B Vol Liefde

Ondanks zijn zakelijke successen bleek het vinden van de ware liefde nog altijd een uitdaging voor Albert. Na zijn scheiding van Margot besloot hij zich aan te melden voor het televisieprogramma B&B Vol Liefde, waarin vrijgezelle B&B-eigenaren op zoek gaan naar de liefde. Dit programma bracht Albert een nieuwe golf van bekendheid, waarbij kijkers hem zagen als de charismatische kasteelheer die zijn hart verloor aan verschillende vrouwen die zijn kasteel bezochten.

Tijdens het programma liet Albert er geen gras over groeien. Een van de meest besproken momenten was zijn korte, maar vurige affaire met de Poolse Malgosia, die zijn hart wist te veroveren met haar verleidelijke uitstraling. Malgosia maakte geen geheim van haar gevoelens voor Albert, en de twee deelden zelfs het bed. Ondanks deze intense connectie, bleek zij uiteindelijk niet de juiste vrouw voor hem.

De man die in het programma bekendstond om zijn “pappie”-gedrag, vond uiteindelijk zijn match in de yogajuf Joyce. De twee leken een diepe connectie te hebben, en tijdens de reünie-aflevering, uitgezonden op 12 september, bevestigden ze dat ze nog steeds samen zijn. Voor het oog van heel Nederland zag het koppel er gelukkig uit en leek hun liefde alleen maar sterker te zijn geworden.

Het Vermogen van Albert Diks

Hoewel Albert in de show bekendstond om zijn charmante karakter en zijn liefde voor vrouwen, gaat er ook een ander indrukwekkend verhaal schuil: dat van zijn financiële succes. Volgens de Quote 500, de lijst met de rijkste mensen van Nederland, zit de familie Diks er bijzonder warmpjes bij. De broers Diks, waaronder Albert, hebben gezamenlijk een geschat vermogen van ruim 220 miljoen euro. Dit plaatst hen op de 278ste plek in de lijst van rijkste Nederlanders.

Hoewel het precieze individuele vermogen van Albert niet openbaar is gemaakt, is het duidelijk dat hij financieel onafhankelijk is en een luxueus leven leidt. Zijn kasteel in Spanje is daar het bewijs van, evenals zijn vele zakelijke successen in de beddenindustrie.

Levensstijl en Toekomst

Albert leidt een leven waar velen alleen maar van kunnen dromen. Zijn luxueuze kasteel en zijn vermogen geven hem de vrijheid om zijn leven precies zo in te richten als hij dat wil. Ondanks de glitter en glamour die bij zijn levensstijl horen, lijkt Albert een man te zijn die geniet van de eenvoud en charme van het dagelijks leven in Spanje.

Wat de toekomst voor hem en Joyce zal brengen, is nog onzeker. Hoewel ze een sterke band lijken te hebben, hebben ze ervoor gekozen om voorlopig hun eigen levens te blijven leiden. Joyce heeft aangegeven dat ze ruimte nodig heeft en dat ze elkaar die ruimte ook geven. Dit betekent dat ze nog niet samenwonen, maar wel van elkaars gezelschap genieten wanneer ze dat willen.

Albert is niet van plan zijn kasteelleven op te geven, en het lijkt erop dat hij voorlopig zijn thuisbasis in Spanje behoudt. Voor nu lijkt hij tevreden met hoe zijn leven verloopt: omringd door luxe, zijn kasteel en een nieuwe liefde aan zijn zijde.

Conclusie

Albert Diks heeft een leven opgebouwd waar velen alleen maar van kunnen dromen. Als medeoprichter van Beter Bed en Swiss Sense heeft hij een fortuin vergaard waarmee hij zijn droom van het bezitten van een kasteel heeft kunnen verwezenlijken. Zijn deelname aan B&B Vol Liefde bracht hem niet alleen liefde, maar ook een golf van bekendheid in Nederland. Met zijn imposante vermogen en luxueuze levensstijl lijkt hij het leven volop te omarmen, terwijl hij tegelijkertijd geniet van zijn nieuwe relatie met Joyce. Wat de toekomst ook in petto heeft, Albert blijft een fascinerende man met een bijzonder verhaal.