Connect with us

Actueel

Ontroostbare Jean-Marie Pfaff deelt niet zo’n goed nieuws over Carmen: ‘Niet meer vol te houden’

Het Belgische Openbaar Ministerie eist zware straffen tegen de mannen die vorig jaar de woning van de familie Pfaff binnendrongen. Jean-Marie Pfaff, voormalig topvoetballer en echtgenoot van Carmen, was vandaag aanwezig in de rechtszaal en gaf een emotionele verklaring over de impact van de 0verval op zijn vrouw.

0verval op Carmen Pfaff

In augustus vorig jaar werd Carmen Pfaff, toen ze alleen thuis was, het slachtoffer van een gewapende 0verval. De indringers, gewapend en gewelddadig, drongen het huis binnen en mishandelden Carmen. Ze werd geslagen en de trap op gesleurd, waarna de overvallers haar opsloten in een toilet. Dit gewelddadige incident heeft diepe sporen nagelaten bij Carmen, zo getuigde Jean-Marie vandaag in de rechtbank te Antwerpen. “Ik zou hier niet moeten zijn,” zei hij, zichtbaar aangeslagen. “Ik betreur het ten zeerste dat er mensen bestaan die anderen zoiets verschrikkelijks aandoen.”

Een andere vrouw

Carmen zelf was niet aanwezig in de rechtszaal. De emotionele en fysieke impact van de 0verval heeft haar zodanig getekend dat het te zwaar voor haar was om de rechtszaak bij te wonen.

Volgens Jean-Marie is zijn vrouw sinds het incident niet meer de persoon die ze voorheen was. “Sinds de 0verval is Carmen een andere vrouw geworden,” verklaarde hij. De gevolgen van het geweld zijn voor haar nog dagelijks voelbaar. “Ze moet drie keer per week naar de kinesist. We zijn 50 jaar getrouwd en hadden allerlei plannen voor de toekomst. Maar die dromen kunnen nu niet meer worden waargemaakt,” aldus de geëmotioneerde oud-voetbalkeeper.

Uitspraak verwacht

De rechtbank zal op 16 september uitspraak doen in deze aangrijpende zaak. Het Openbaar Ministerie neemt de 0verval bijzonder zwaar op en heeft celstraffen tot acht jaar geëist voor de daders. De eis weerspiegelt de ernst van het geweld en de gevolgen die de 0verval heeft gehad op het leven van Carmen Pfaff.

Een reeks tegenslagen

De gewelddadige 0verval vond plaats slechts enkele maanden nadat Carmen een hersenbloeding had gekregen tijdens een vlucht naar Mallorca. Deze medische noodsituatie was al een zware klap voor de familie. Na haar herstel en ontslag uit het ziekenhuis leek Carmen langzaam weer de draad op te pakken. Maar nauwelijks drie maanden later volgde de 0verval in haar eigen huis, wat haar herstelproces abrupt verstoorde en haar leven opnieuw op zijn kop zette.

De combinatie van deze gebeurtenissen heeft diepe wonden geslagen bij Carmen en haar familie. De rechtszaak biedt een kans op gerechtigheid, maar de emotionele en fysieke littekens van de 0verval zullen blijvend zijn. De uitspraak van de rechtbank wordt dan ook met grote spanning afgewacht, in de hoop dat de daders de zware straf krijgen die volgens het Openbaar Ministerie rechtvaardig is voor hun daden.