Connect with us

Actueel

Onze gedachten zijn bij Loretta Schrijver (68)

Loretta Schrijver, de geliefde presentatrice die bij veel Nederlanders bekend is van programma’s zoals Koffietijd, maakte in juli van dit jaar bekend dat ze opnieuw te maken heeft met darmkanker, ditmaal in een uitgezaaide vorm. Vandaag deelde ze haar verhaal met RTL Boulevard, waarin ze openhartig sprak over haar diagnose en het feit dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven chemotherapie zal moeten ondergaan.

Loretta Schrijver’s Strijd Tegen Kanker

Loretta, geboren in de Verenigde Staten, maar al jaren een bekend gezicht op de Nederlandse televisie, heeft altijd een positieve uitstraling gehad. Toch schrok het publiek toen ze afgelopen zomer openlijk sprak over haar ziekte. Het was niet de eerste keer dat Loretta te maken kreeg met darmkanker. In 2021 kreeg ze voor het eerst de diagnose, waarna ze succesvol werd behandeld. Helaas kwam de kanker dit jaar terug, en de nieuwe diagnose bracht slecht nieuws: de kanker was uitgezaaid en niet meer te genezen.

De Openbaring in de Nouveau

In juli publiceerde Loretta haar eerste column in het tijdschrift Nouveau, waarin ze onthulde dat de ziekte terug was en zich had verspreid. Ze deelde deze persoonlijke update met haar lezers, wat veel sympathie en steun opleverde. Loretta benadrukte dat ze had besloten om haar ziekte niet te verbergen, maar er open over te praten. Ze wil mensen laten zien dat ze, ondanks haar ziekte, probeert het leven ten volle te leven. Haar openheid wordt door velen bewonderd.

Chemotherapie voor de Rest van haar Leven

In haar recente interview met RTL Boulevard vertelde Loretta dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven afhankelijk zal zijn van chemotherapie om de ziekte onder controle te houden. Hoewel de kanker niet meer te genezen is, hoopt de behandeling de groei van de tumor te remmen en haar zoveel mogelijk kwaliteit van leven te geven. Loretta blijft echter realistisch en zegt dat ze zich heeft verzoend met haar situatie.

“Ik blijf waarschijnlijk wel de rest van mijn leven aan de chemo, maar dat is ook op en af,” aldus Loretta. Ze legt uit dat de behandeling weliswaar zwaar is, maar dat ze er inmiddels aan gewend is geraakt. De chemotherapie veroorzaakt verschillende bijwerkingen, zoals vermoeidheid en tintelingen in haar handen, voeten en soms zelfs in haar neus. Maar ondanks deze klachten blijft Loretta vol goede moed.

Een Levensfilosofie: Leef per Dag

Loretta staat positief in het leven en heeft een heldere kijk op haar toekomst. Ze hecht weinig waarde aan prognoses over hoe lang ze nog te leven heeft. Volgens haar zijn dergelijke voorspellingen niet nuttig. “Er staat een prognose voor, maar wat heb je eraan? Als ze zeggen: Je hebt vijftig procent kans op nog vijf jaar overleven, wat weet je dan? Aan prognoses hebben we niks. Het leven bestaat uit één dag; je moet het pakken,” zei ze tegen RTL Boulevard.

Deze wijze woorden benadrukken hoe Loretta ervoor kiest om met haar ziekte om te gaan. In plaats van zich vast te klampen aan cijfers en statistieken, probeert ze het leven dag voor dag te omarmen en te genieten van de momenten die haar nog gegeven zijn.

Symptomen en Bijwerkingen

Loretta is openhartig over de fysieke ongemakken die haar ziekte met zich meebrengt. Ze vertelt dat ze vaak te maken heeft met extreme vermoeidheid en andere symptomen die bij kanker horen. “Enorme moeheid, je niet lekker voelen, tintelingen in je handen, je voeten en je neus ook soms, van die gekke dingen,” legt ze uit. Deze klachten zijn voor haar inmiddels dagelijkse realiteit geworden, maar ze heeft er min of meer mee leren omgaan. Ondanks alles probeert Loretta positief te blijven en de dingen te accepteren zoals ze zijn.

De Kracht van Acceptatie

De kracht van acceptatie speelt een belangrijke rol in Loretta’s leven. Ze weet dat haar situatie zwaar is, maar ze benadrukt dat ze vrede heeft gevonden in haar huidige omstandigheden. Ze zegt dat ze het neemt zoals het komt en dat dit haar helpt om de zware momenten door te komen. Het feit dat de kanker stabiel blijft dankzij de chemotherapie, geeft haar een zekere mate van rust. “Voor de rest is alles gewoon stabiel. Het wordt niet meer, het wordt niet minder,” zei ze.

Loretta’s nuchtere en positieve houding is een bron van inspiratie voor velen. Ze toont aan dat, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden, het mogelijk is om een positieve levenshouding te behouden en te focussen op de dingen die nog wel mogelijk zijn.

Een Boodschap van Hoop

Loretta Schrijver’s verhaal is er een van moed en doorzettingsvermogen. Ze heeft besloten om open te zijn over haar ziekte, niet alleen voor zichzelf, maar ook om anderen te inspireren die in een vergelijkbare situatie zitten. Haar boodschap is duidelijk: leef in het nu en maak het beste van elke dag. In plaats van zich zorgen te maken over de toekomst, richt ze zich op het heden en probeert ze het leven te waarderen zoals het komt.

De steun die Loretta ontvangt van haar fans en collega’s is overweldigend. Veel mensen spreken hun bewondering uit voor de manier waarop ze met haar ziekte omgaat. Op sociale media worden berichten geplaatst waarin mensen hun respect en steun voor haar uitspreken. Dit toont aan hoe geliefd Loretta is en hoezeer haar veerkracht anderen raakt.

Onze Gedachten zijn bij Loretta

Loretta Schrijver is een icoon op de Nederlandse televisie en heeft in haar carrière veel mensen geïnspireerd. Nu, in een van de moeilijkste periodes van haar leven, blijft ze sterk en deelt ze haar ervaringen met het publiek. Haar openhartigheid en positieve instelling maken indruk en geven veel mensen hoop.

Het is duidelijk dat Loretta haar ziekte niet haar leven laat bepalen. Ze blijft genieten van de kleine momenten en benadrukt dat elke dag telt. We kunnen allemaal veel leren van haar houding en levensfilosofie.

In deze moeilijke tijd zijn onze gedachten bij Loretta en haar naasten. We hopen dat ze de kracht blijft vinden om deze zware weg te bewandelen en dat ze, ondanks haar ziekte, nog vele mooie momenten mag meemaken. Laten we haar blijven steunen met lieve woorden en berichten.

Wil jij Loretta steunen in deze zware tijd? Laat dan een hartverwarmende reactie achter en toon je steun voor deze ongelooflijke vrouw ❤️