Connect with us

Actueel

Maan zegt al haar concerten af: ´Dit is wat er aan de hand is!´

De carrière van Maan de Steenwinkel, ooit bekend om haar populaire en vrolijke muziek, lijkt momenteel in een neerwaartse spiraal te verkeren. De zangeres, die in 2016 The Voice of Holland won, had meerdere concerten op de planning staan, maar het nieuws kwam vandaag naar buiten dat enkele daarvan niet doorgaan. Dit roept de vraag op: wat is er precies aan de hand met Maan?

Depressief repertoire en een nieuwe muzikale koers

Maan vergaarde populariteit met haar aanstekelijke hits die het goed deden bij een breed publiek, vooral jongeren. Maar in recente jaren lijkt de zangeres een andere weg te zijn ingeslagen. In plaats van de vrolijke nummers waar haar fans aan gewend waren, maakt ze nu muziek met een zwaarder, melancholisch thema. Hoewel Maan zelf zegt dat ze diepere lagen van haar muziek verkent en zich meer richt op de kunst ervan, blijkt dit voor een deel van haar publiek minder aansprekend te zijn.

Geruchten over burn-out en drugsgebruik

In 2024 kwamen er zorgwekkende geruchten naar buiten. Yvonne Coldeweijer, destijds nog bekend als de juicekoningin, meldde dat Maan mogelijk te maken had met een burn-out en zelfs een drugsverslaving. Deze berichten kwamen naar voren nadat een ‘boekingsspion’ had gehoord dat de zangeres in dat jaar geen optredens zou geven. De geruchtenmolen draaide op volle toeren, en veel fans vroegen zich af wat er met hun idool aan de hand was.

Maan reageerde uiteindelijk zelf op de speculaties en ontkende dat er iets ernstigs aan de hand was. Ze gaf aan dat ze een pauze had genomen om zichzelf te herontdekken en haar muzikale richting te herzien. Haar terugkeer in de muziekwereld ging gepaard met een nieuwe, introspectievere stijl. Maan liet weten dat ze haar oude stijl was ontgroeid en dat ze zich nu focust op diepere muzikale keuzes.

Minder aanspraak bij fans

Hoewel Maan tevreden lijkt met haar nieuwe muzikale koers, lijkt deze verandering niet goed te vallen bij haar trouwe fans. Haar muziek wordt nu als “depressief” omschreven en blijkt niet dezelfde populariteit te behalen als haar eerdere werk. Toch lijkt Maan hier niet door van slag te raken. Ze heeft aangegeven dat ze liever minder, maar bewuste luisteraars heeft die haar muzikale keuzes begrijpen. Ze hecht er meer waarde aan dat haar muziek de juiste mensen bereikt, dan dat ze een groot publiek trekt met oppervlakkige hits.

Concerten geschrapt in België

Het effect van haar veranderde stijl is echter wel zichtbaar in de afgelaste concerten. Twee geplande shows in België, namelijk die in Leuven (17 oktober) en Gent (27 november), zijn geannuleerd. Het Instagramkanaal Juice Channel deelde een e-mail waarin fans met een ticket geïnformeerd werden over de annuleringen. De concertgangers hebben nu twee opties: of hun geld terugvragen of kiezen voor een ander concert, zoals het optreden in Antwerpen, dat vooralsnog wel doorgaat.

Wat betekent dit voor de toekomst van Maan?

Het is duidelijk dat Maan momenteel door een transitieperiode gaat, zowel muzikaal als persoonlijk. De vraag is of haar nieuwe richting haar uiteindelijk succes zal opleveren of dat haar fans haar oude muziek blijven missen. Ondanks de tegenslagen blijft Maan vasthouden aan haar visie. Ze is vastberaden om door te gaan met haar nieuwe stijl, zelfs als dit betekent dat ze minder publiek aantrekt. De toekomst zal uitwijzen of deze koers uiteindelijk loont of dat ze haar aanpak moet heroverwegen om weer aansluiting te vinden bij haar oorspronkelijke fanbase.