Connect with us

Viraal

Eindelijk een X in paspoort van Ren (23): “Bevrijd uit mijn hokje”

De 23-jarige Ren, die gewoon werd geboren als Renzo, uit Hengelo is dolgelukkig. Na jaren worstelen staat er geen M of V in haar paspoort, maar een X. Ren heeft het gevoel nu eindelijk zichzelf te kunnen zijn.

Veel mensen vragen zich af wat het probleem is. Als je als man wordt geboren staat er een M in je paspoort, vrouwen krijgen een V. Tegenwoordig heb je mensen die een X in hun paspoort willen en die er mentaal helemaal van in de war raken als ze geconfronteerd worden met het geslacht van hun geboorte.

‘Iets extra’s’

Afijn, er bestaan mogelijkheden om dat te laten wijzigen en Ren wilde dat graag. Ren is non-binair en wilde niet meer ‘in een hokje opgesloten’ worden. “Ik heb nu een eigen keuze gemaakt. Ik ben geen man, geen vrouw maar iets extra’s, aldus Ren tegen De Gelderlander.

Ren’s vader is strafrechtadvocaat en stond zijn menspersoon bij in de rechtbank. Hij vindt het heel uniek en mooi dat hij het geslacht van zijn geboren zoon heeft kunnen laten wijzigen. “De rechtbank in Almelo heeft het geregeld.” Ook Ren is emotioneel: “Nu voel ik me eindelijk meer mezelf en dat voelt ook een beetje meer officieel.”