Connect with us

Viraal

Dinsdag en woensdag extreem mooi weer: ”Neem vrije dagen op!”

Hoewel de temperaturen momenteel niet om over naar huis te schrijven zijn is er verandering op komst. Het KNMI en ook Weer.nl voorspellen schitterend weer voor aankomende woensdag. De zon zal volop schijnen, er komt nauwelijks bewolking en het kan wel 15 graden worden.

Dit weekend hebben we bij nader inzien weinig reden tot klagen. Op de meeste plekken blijft het droog en de temperatuur ligt tussen de 9 en 11 graden. In het binnenland kunnen wat wolkenvelden opduiken, waar de zon af en toe doorheen gaat schijnen.

Lenteweer

Dat weerbeeld blijft de komende dagen aanhouden. Op maandag gaat de zon al een beetje schijnen, maar dinsdag en woensdag worden pas echt mooi. Reinout van den Born van Weer.nl voorspelt ‘fraaie lentedagen met behoorlijk veel zon en nauwelijks bewolking’.

In de nachten kans het nog licht vriezen, maar de temperatuur loopt dankzij de zon overdag hard op, tot wel 13 graden. “In het zuidoosten zou het woensdag zelfs plaatselijk 14 of 15 graden kunnen worden en dan is het met recht lenteweer.”

De weerman heeft nog een goedbedoelde tip voor Nederlanders: ”Geniet van de zonnestralen, want vanaf donderdag wordt het weer wisselvalliger.”