Connect with us

Viraal

Houd je energierekening laag met deze geheime truc! Zo kan je zelf op veel gas besparen

De energierekeningen rijzen de pan uit. Steeds meer mensen komen in de problemen, omdat het termijnbedrag vele malen hoger is als voorheen.

Wist je dat je zelf een hoop kan doen om de energierekening zo laag mogelijk te houden? Nee, hier hoef je de gaskraan niet voor dicht te draaien gelukkig! Wat kleine aanpassingen zijn voldoende om op jaarbasis een flinke som minder geld aan het gas te besteden.

Hoeveel kan je besparen?
Het bedrag wat je kan besparen is van meerder dingen afhankelijk. Zo heeft het te maken met wat voor een huis je hebt en hoeveel je al verbruikt. De gasprijs speelt ook een rol in hoeveel je eindelijk kan besparen.

Waar kan ik op besparen?
Door deze simpele aanpassingen kan je jaarlijks, gemiddeld 1200 euro per jaar besparen op de gasrekening. Op deze manier kan je dat doen:

1- Verwarm alleen de ruimtes in je huis waar je veel bent
Denk aan de woonkamer bijvoorbeeld. Ongeveer drie kwart van je gasverbruik gaat naar het verwarmen van je woning. Door hier bewust mee om te gaan kan je ongeveer 550 euro op jaar basis besparen.

2- Zet de kachel nooit helemaal uit
Weet je dat je meer gas verbruikt door je kachel helemaal uit te zetten en later weer aan te draaien? Zet de thermostaat dus voor je gaat slapen rond de 15 graden.De meeste woningen koelen niet dusdanig af dat de kachel ‘s nachts aanslaat rond deze temperatuur en er wordt in de ochtend minder gas verbruikt als je de woning weer wil verwarmen.

3- Draai de thermostaat een uur voor je gaat slapen naar beneden
Door dit te doen bespaar je ruim 260 euro per jaar.

4- Draai de thermostaat op 15 graden als je weggaat
Wist je dat de kachel onnodige laten draaien onwijs veel gas verbruikt. Door de thermostaat naar 15 graden te draaien als je weggaat kan je maar liefst 200 euro op jaarbasis besparen.

5- Zet de kachel een graden lager
Hier merk je nagenoeg niets van. Ja, in je portemonnee. Zo een simpele aanpassing kan je 200 euro per jaar opleveren.

6- Let op je warmwatergebruik
Douche niet langer dan 5 minuten en ga minder vaak in bad. Wist je dat in bad gaat 3 keer meer gas verbruikt dan een korte douche?

7- SUPERTIP: Gebruik de slimme radiatorknop
Action verkoopt nu voor weinig geld een set slimme radiatorknoppen. Wat doen deze precies? Nou het werkt heel simpel: Je kan iedere verwarming in je woning er afzonderlijk mee bedienen en dat op afstand! Zo kan je iedere kamer in je woning afzonderlijk op de perfecte temperatuur krijgen en houden. Wordt de ruimte niet gebruikt? Dan zet je de kachel gewoon uit. Met je smartphone. Hoe bedoel je makkelijk en onwijs fijn voor je portemonnee?

Veelzijdig
Dacht je dat dit alles was? Think again! Want deze knoppen zijn zelfs zo ‘slim’ dat ze kunnen detecteren wanneer er een raam openstaat. Als de temperatuur met meer dan 5 graden Celsius daalt dan schakelt de radiator zichzelf uit. Dit om te voorkomen dat je onnodig energie verbruikt. Geweldig!

Niet meer koud thuis komen
Ben je onderweg naar huis en ben je bang dat je in een ijskoude woning binnenkomt? Geen nood, want je kan je verwarming gewoon op afstand alvast aanzetten. Ga je naar bed? Zet de kachel in de slaapkamer dan kort aan om hier ook behaaglijk te kunnen slapen en ga zo maar door. Omdat je alles afzonderlijke van elkaar kan instellen ben je zuinig bezig en hoef je op geen enkele manier te koukleumen. Het enige wat je hoeft te doen is naar de webshop van de Action gaan en het product in je winkelmandje gooien. Een kind kan de was doen!

Lees verder

Viraal

Oma wil alleen op kleinkind passen tegen bizar uurtarief

Een moeder heeft in een anonieme post op Reddit haar verdriet geuit over de wijze waarop haar moeder zich opstelt ten aanzien van oppassen. De oma wil best op haar net geboren kleinkind passen, als er flink voor betaald wordt.

In verreweg de meeste gevallen zijn opa’s en oma’s dolblij om hun kleinkind te zien, laat staan als ze hem of haar helemaal voor zichzelf hebben. Lekker genieten met kleinkind, mooier kan het bijna niet. Maar geldt dus niet voor een horror-oma uit Amerika.

Reddit

Op Reddit schrijft haar dochter dat haar man en zij moeilijk een opvang kunnen vinden omdat die zo duur is. Ze hebben het niet breed en daarom hebben ze de moeder van de vrouw gevraagd of zij 2 dagen per week kan oppassen. Dat scheelt een hoop geld, dachten ze.

20 dollar per uur

Het tegenovergestelde blijkt echt het geval. De oma, die al met pensioen is en de hele dag nauwelijks wat uitvoert, weigert gratis op haar kleinkind te passen. Ze eist 20 dollar per uur. Als ze haar zoontje later komt ophalen dan afgesproken, moet er per minuut een ‘boete’ betaald worden.

Voorts eist de oma een autostoel, buggy, flesjes en voldoende eten en drinken. De oma weigert om geld uit te geven aan haar kleinkind en wil er zelfs nog op verdienen. De moeder schrijft: “We hebben het financieel al niet breed, maar dit kan ik al helemaal niet betalen.”

De vrouw overweegt een kinderopvang te zoeken. “Ik had de hoop om wat geld te besparen maar een opvang is goedkoper dan mijn eigen moeder. Het is eigenlijk bizar dat ik dit moet schrijven.”

Bron: trendnieuws

Lees verder

Viraal

Zware bevalling: moeder zet baby van 7,3 kilo op de wereld

Een Braziliaanse moeder (27) heeft een wel heel zware bevalling achter de rug. Bij de geboorte woog haar zoon namelijk 7,3 kilo.

Angerson Santos, zoals het kind noemt, werd 18 januari geboren via keizersnede. Moeder Cleidiane Santos dos Santos was voor een routinecontrole in het ziekenhuis. Ze was veertien weken zwanger. De dokters zagen dat de baby te groot was en besloten dat er niet langer kon worden gewacht.

24 uur later kwam de jongen ter wereld. Hij was 59 centimeter groot en woog 7,3 kilo. De moeder getuigt tegenover de lokale media: “Deze verrassing had ik niet verwacht. Ik dacht dat hij ongeveer vier kilo zou zijn, maar het bleek zeven.”

Toch geen wereldrecord

Angerson kon geen record achter zijn naam zetten in Brazilië. In 2005 kwam Ademilton ter wereld met een gewicht van 7,6 kilo. Het wereldrecord staat al meer dan 60 jaar op naam van een Italiaanse baby. Die woog in 1955 maar liefst 10,2 kilo.

Lees verder

Viraal

Amanda is 24/7 seksueel opgewonden: “Ik ben te geil om auto te rijden”

We zijn allemaal wel eens in de stemming. Maar wist je dat er een diagnose bestaat waarbij je de hele tijd geil bent? Er zijn maar weinig mensen die een Persistent genital arousal disorder (PGAD) hebben – maar misschien kun je jezelf er wel in herkennen?

Dat is hoe de 23-jarige Amanda McLaughlin, uit Michigan, zich voelt. Ze is te seksueel opgewonden om te kunnen werken – en moet haar man elke dag vragen om de daad te doen, legt ze uit in de BBC-documentaireserie Living Differently.

Het was op 13-jarige leeftijd dat Amanda McLaughlin begon te merken dat er iets mis was. Nadat ze in de puberteit kwam masturbeerde ze aanzienlijk meer dan de gemiddelde tiener.

Haar familie dacht dat ze een seksverslaving had en haar moeder heeft er spijt van dat ze de problemen van haar dochter niet serieuzer heeft genomen, zegt ze tegen de BBC.

Uiteindelijk werd Amanda gediagnosticeerd met Persistent genital arousal disorder (PGAD). Het was een opluchting – eindelijk was er een redelijke verklaring voor haar ongelooflijke verlangens.

De aandoening zorgt ervoor dat je gedurende lange perioden opgewonden raakt en dat orgasmes dit niet kunnen verlichten.

“Het is niet leuk om de hele tijd opgewonden te zijn. Het voelt alsof je op het punt staat een orgasme te krijgen en dan gaat het nooit meer weg. Zou jij de hele tijd op het randje van een orgasme willen staan? Ik denk het niet,” zegt Amanda in de documentaire.

Ze neemt meer dan 30 verschillende medicijnen om de symptomen te verminderen en zit afwisselend op warme kussens en ijszakken. Haar enorme verlangens nemen het grootste deel van het leven van de 23-jarige in beslag.

In de toekomst hoopt Amanda, met behandeling, te kunnen werken, kinderen te krijgen en zelfs auto te rijden.

Ken jij iemand die hier misschien aan lijdt? Tag die persoon dan op Facebook, of deel deze belangrijke informatie met je vrienden!

Bron: leefspiritueel

Lees verder

Trending