Connect with us

Viraal

Koning Winter laat zich ruiken – Enorm koud weer op komst!

November verloopt tot nu toe erg zacht, maar daar kan later deze week weleens verandering in komen.

De afgelopen drie weken kwam het zelfs regelmatig tot nieuwe dagrecords, omdat het zo warm was voor de tijd van het jaar.

,,Deze week zijn de temperaturen een stuk normaler en aan het einde van de week is het zelfs heel goed mogelijk dat we al een beetje aan de winter mogen ruiken”, meldt weerman Alfred Snoek van Weerplaza.

Aankomende nacht staat er weinig wind en klaart het overal regelmatig op. Het blijft vrijwel droog en de temperatuur kan met name landinwaarts flink onderuit gaan.

Op diverse plaatsen zakt het kwik tot nog maar net iets boven het vriespunt en op beschutte plaatsen is zelfs een graadje vorst niet uitgesloten.

Snoek: ,,Een enkeling die morgenochtend toch met de auto op pad gaat, zal voor vertrek misschien even de autoruiten moeten krabben en ook zijn enkele houten bruggetjes in de woonwijken misschien wel wat glibberig.”

Ook in de nacht van maandag op dinsdag kan de temperatuur lokaal tot rond het vriespunt dalen. ,,Voor de tijd van het jaar is dat overigens heel normaal”, weet Snoek.

,,Overdag is het met 9 of 10 graden de komende dagen ook niet echt koud, zeker niet omdat de wind niet al te stevig is.

De regenkansen zijn voorlopig klein, misschien dat er donderdag nog even een klein beetje regen uit de bewolking valt.”

Stuk kouder
Vanaf donderdag verandert het weer en vanaf vrijdag kan het een stuk kouder worden. ,,Maar echte vrieskou is op dat moment boven Oost-Europa niet aanwezig”, stelt Snoek.

,,Pas ruim ten noorden van de lijn Oslo – Stockholm – Helsinki komen de temperaturen volgend weekend niet meer boven nul uit.

In steden als Warschau, Praag en Berlijn blijft de temperatuur vrijdag en zaterdag nog ruim boven het vriespunt.”

Klassiek winterweer komt vooralsnog niet onze kant op. ,,Toch lijkt de aanvoer van zachte lucht uit het zuiden en westen voorlopig afgesneden te worden en dan hebben de liefhebbers van winterkou de tijd van het jaar wel behoorlijk mee”, aldus Snoek.

Tijdens de lange nachten kan het tijdens opklaringen flink afkoelen en neemt de kans op nachtvorst toe.

Tijdens de korte dagen komt de temperatuur uiteindelijk nog maar met moeite boven de 5 graden uit.

Zelfs een wat lagere maximumtemperatuur is lokaal mogelijk als tijdens de koude nachten mist of laaghangende bewolking ontstaat, die overdag erg hardnekkig blijkt te zijn.”

Losse schroeven
Mede door het wat koudere slot van deze maand, blijft een recordwarme november uit. Op de eerste plaats staat nog altijd november 1994 met een gemiddelde temperatuur van 10,2 graden.

,,Dit jaar is het nog even afwachten wat de eindstand gaat worden, maar waarschijnlijk komen we iets onder de 9 graden uit”, zegt Snoek. ,,Daarmee lijkt een notering in de top 10 van warmste novembermaanden sinds 1901 wel zeker.”

Ook is 2022 nog volop in de race om als warmste jaar ooit te eindigen. Nu is dat 2014 met een jaargemiddelde van 11,7 graden.

,,Alleen als in december wel dat krachtige hogedrukgebied boven Scandinavië tot ontwikkeling komt en arctische lucht veelvuldig weet uit te stromen over ons land, komt dat record op losse schroeven te staan.”

Lees verder

Viraal

Ondertussen in Lang Leve de Liefde: Mark raakt een tikkie opgewonden van de paaldans-act van zijn date

Als deelnemer aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde moet je wel een beetje geluk hebben. Soms heb je als kijker namelijk al na 10 seconden namelijk door dat minstens één van de twee deelnemers ze niet helemaal op een rijtje heeft zitten.

Deelnemer Mark heeft daarentegen wel geluk. Hij werd gekoppeld aan een dame met behoorlijke paaldans skills. Waarschijnlijk dacht Mark al binnen 10 seconden aan verlengen.

Lees verder

Viraal

De winter begint nu echt: ”Extreme kou is onderweg”

Vandaag, op 1 december, is de meteorologische winter begonnen. Volgens Weer.nl is er een bak koude lucht onderweg naar Nederland.

Deze donderdag vallen de temperaturen nog mee Het wordt landelijk tussen de 5 en 8 graden. Morgen ziet het er al een stuk minder fraai uit. Zo zal het overdag niet warmer worden dan 4 graden. Een teken dat je nu echt je winterjas en je wanten van zolder kunt halen.

Scandinavië
De reden dat het zo koud wordt, blijkt een enorm hogedrukgebied boven Scandinavië. Afgelopen nacht heeft het op een paar plekken zelfs gevroren. In het westen was het op sommige plaatsen ook erg mistig. In de rest van het land bleven de temperaturen schommelen ronde 4 of 5 graden.

Sneeuw
Vanavond en ook vannacht wordt het flink bewolkt. Morgen hebben inwoners van het noorden van Nederland verreweg de meeste kans op zon. De rest van ons land wordt geteisterd door wolkenvelden. Het blijft op de meeste plekken droog.

In het zuidoosten kan morgenavond sneeuw vallen. De noordoostenwind is zwak tot matig en het wordt tussen 2 en 4 graden.

Weekend
Kijk jij al uit naar het weekend? Qua weer hoef je jezelf niet al te veel te verbeelden. Zaterdag en zondag overheersen de wolkenvelden, waarbij het mogelijk zelfs gaat sneeuwen. Het gaat dan echter om een piepkleine hoeveelheid, dus je kunt de slee nog niet van stal halen.

Sterker nog, de sneeuw blijft niet eens liggen. De temperaturen zullen uitkomen rond de 2 a 4 graden. Dat is dus niet zo hoog.

Begin volgende week ziet het er wat dat betreft een stuk beter uit. Maandag en dinsdag worden al minder koud. Echter wacht ons in de daaropvolgende dagen wederom dalende temperaturen, waarbij er kans op winterse neerslag is.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Viraal

Biertje op café wordt flink duurder

Horecaondernemers kregen van Heineken te horen dat ze per 1 januari hun prijzen verhogen, gemiddeld met 10,7 procent. Deze verhoging komt er bovenop de eerdere verhogen van januari en augustus.

In een brief aan ondernemers staat te lezen: “Wereldwijd zien we de prijzen fors oplopen. Dit geldt ook voor ons als bedrijf. Of het nu gaat om transport, grondstoffen als mout en hop of verpakkingsmaterialen als karton en aluminium; de prijzen rijzen de pan uit als het gaat om het brouwen, verpakken en vervoeren van onze bieren.”

Volgens de bierbrouwer worden niet alle prijzen doorgerekend. “Heineken absorbeert een deel van die enorme kostenstijgingen. Tegelijkertijd kunnen we niet alle kosten op onze schouders nemen en ontkomen we er niet aan om een deel van die stijgingen door te berekenen in onze prijzen.”

Het is nog niet bekend of ook de prijzen van bier in de winkels en supermarkten omhoog zullen gaan.

Lees verder
Advertisement

Trending