Connect with us

Viraal

BREAKING: Komende dagen extreme hitte, boven de 30 graden

De komende dagen staat er heerlijk nazomerweer voor de deur. Specialisten van Weer.nl verwachten dat het vandaag al zeer lekker vertoeven is, met temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Dat is echter nog niets, want de komende dagen gaat het kwik nog verder omhoog. Een temperatuur van 25 graden behoort zelfs tot de opties.

Hete lucht

Dat er tropisch weer in aantocht is, is te danken aan hete lucht die afkomstig is uit de omgeving van Mauritanië, maar ook uit de Canarische Eiland en Marokko.

Vandaag is er nog sprake van een overgangszone met wolkenvelden, waaruit voornamelijk in het zuidoosten een spatje regen kan vallen. In de rest van het land blijft het, op misschien een klein beetje motregen ergens na, overwegend droog.

Morgen kan het in het zuiden van Nederland op sommige plekken al 22 graden worden. In het noorden van Nederland ligt die temperatuur rond de 18 graden.

Warmterecord

Aanstaande vrijdag wordt een spannende dag. De aangevoerde lucht wordt dan zo warm, dat het in het noorden zo’n 20 graden wordt en in het zuiden 24 graden. Weer.nl voorspelt zelfs dat aan de voet van de Limburgse heuvels, het zomaar 25 graden kan worden.

Mocht dat zo zijn, dan is de kans aanwezig dat een inmiddels 85 jaar warmterecord verbroken gaat worden. In het jaar 1937 werd in Maastricht op 28 oktober een temperatuur van 25,2 graden gemeten.

Lees verder

Viraal

Ondertussen in Lang Leve de Liefde: Mark raakt een tikkie opgewonden van de paaldans-act van zijn date

Als deelnemer aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde moet je wel een beetje geluk hebben. Soms heb je als kijker namelijk al na 10 seconden namelijk door dat minstens één van de twee deelnemers ze niet helemaal op een rijtje heeft zitten.

Deelnemer Mark heeft daarentegen wel geluk. Hij werd gekoppeld aan een dame met behoorlijke paaldans skills. Waarschijnlijk dacht Mark al binnen 10 seconden aan verlengen.

Lees verder

Viraal

De winter begint nu echt: ”Extreme kou is onderweg”

Vandaag, op 1 december, is de meteorologische winter begonnen. Volgens Weer.nl is er een bak koude lucht onderweg naar Nederland.

Deze donderdag vallen de temperaturen nog mee Het wordt landelijk tussen de 5 en 8 graden. Morgen ziet het er al een stuk minder fraai uit. Zo zal het overdag niet warmer worden dan 4 graden. Een teken dat je nu echt je winterjas en je wanten van zolder kunt halen.

Scandinavië
De reden dat het zo koud wordt, blijkt een enorm hogedrukgebied boven Scandinavië. Afgelopen nacht heeft het op een paar plekken zelfs gevroren. In het westen was het op sommige plaatsen ook erg mistig. In de rest van het land bleven de temperaturen schommelen ronde 4 of 5 graden.

Sneeuw
Vanavond en ook vannacht wordt het flink bewolkt. Morgen hebben inwoners van het noorden van Nederland verreweg de meeste kans op zon. De rest van ons land wordt geteisterd door wolkenvelden. Het blijft op de meeste plekken droog.

In het zuidoosten kan morgenavond sneeuw vallen. De noordoostenwind is zwak tot matig en het wordt tussen 2 en 4 graden.

Weekend
Kijk jij al uit naar het weekend? Qua weer hoef je jezelf niet al te veel te verbeelden. Zaterdag en zondag overheersen de wolkenvelden, waarbij het mogelijk zelfs gaat sneeuwen. Het gaat dan echter om een piepkleine hoeveelheid, dus je kunt de slee nog niet van stal halen.

Sterker nog, de sneeuw blijft niet eens liggen. De temperaturen zullen uitkomen rond de 2 a 4 graden. Dat is dus niet zo hoog.

Begin volgende week ziet het er wat dat betreft een stuk beter uit. Maandag en dinsdag worden al minder koud. Echter wacht ons in de daaropvolgende dagen wederom dalende temperaturen, waarbij er kans op winterse neerslag is.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Viraal

Biertje op café wordt flink duurder

Horecaondernemers kregen van Heineken te horen dat ze per 1 januari hun prijzen verhogen, gemiddeld met 10,7 procent. Deze verhoging komt er bovenop de eerdere verhogen van januari en augustus.

In een brief aan ondernemers staat te lezen: “Wereldwijd zien we de prijzen fors oplopen. Dit geldt ook voor ons als bedrijf. Of het nu gaat om transport, grondstoffen als mout en hop of verpakkingsmaterialen als karton en aluminium; de prijzen rijzen de pan uit als het gaat om het brouwen, verpakken en vervoeren van onze bieren.”

Volgens de bierbrouwer worden niet alle prijzen doorgerekend. “Heineken absorbeert een deel van die enorme kostenstijgingen. Tegelijkertijd kunnen we niet alle kosten op onze schouders nemen en ontkomen we er niet aan om een deel van die stijgingen door te berekenen in onze prijzen.”

Het is nog niet bekend of ook de prijzen van bier in de winkels en supermarkten omhoog zullen gaan.

Lees verder

Trending