Connect with us

Viraal

Rouwende man stuurt ontroerende brief naar kapster overleden vrouw

kapster

Een rouwende weduwe stuurde een pakkende brief naar de kapper van zijn overleden vrouw. Hij liet haar weten dat haar laatste kappersbezoek een van de mooiste momenten van haar leven was.

De man steekt van wal met te zeggen dat hij lange tijd wachtte om de brief te schrijven. Hij is de kapster eeuwig dankbaar en laat weten dat ze heel veel betekende voor zijn vrouw.

brief

Pakkende brief aan kapster

De man schreef:

“Dit is een beetje raar. Maar ik heb lang gewacht om je dit te sturen. Het voorbije jaar, iets voor kerst, lieten mijn vrouw en ik onze haren knippen. Mijn vrouw had dementie en jij behandelde haar alsof je je hele leven al met dementiepatiënten werkte. Je liet ons naast elkaar plaatsnemen en toen zij aan de beurt was, draaide je de stoel naar me toe, zodat ik haar uitdrukking kon zien terwijl jij haar haren knipte.”

De brief leest verder: “Het resultaat was veel beter dan ik had verwacht.

Helaas overleed ze in maart. En dat kapsel was één van de laatste, mooiste momenten van haar leven. Ze voelde zich zo prachtig. Meerdere keren per dag ging ze in de badkamerspiegel kijken en dan kwam ze altijd stralend terug.

Het was onbetaalbaar om haar zo blij te zien.

Achteraf gezien, was het wellicht een van de tientallen knipbeurten die je die dag deed. Maar eentje die het gevoel van eigenwaarde en unieke schoonheid van een vrouw een nieuw leven inblies. Ik hoop dat je je altijd de kracht van jouw beroep beseft.

Het is altijd zo eenvoudig om dit soort dingen als vanzelfsprekend te beschouwen.”

Het briefje werd ondertekend met ‘een dankbare klant’ en veel lezers waren tot tranen toe geroerd. Iemand merkte op dat we ons niet altijd bewust zijn van onze daden op iemand anders. Een andere persoon merkte op dat de meeste mensen negatieve dingen delen en dat het verfrissend is om eens iets positief te lezen. Laten we dit verhaal delen om kapster Sara in het zonnetje te zetten!