Connect with us

Viraal

Man weigert vliegtuigstoel af te geven aan vrouw met baby: ‘Betaald voor extra beenruimte’

vliegtuig

Reizen proberen we altijd zo comfortabel mogelijk te doen. Dat begint al bij de voorbereiding. Bijvoorbeeld door meer te betalen voor bepaalde plekjes in het vliegtuig of de trein. Maar tijdens het reizen kruisen onze wegen soms met onbeschofte personen die alles dwarsbomen. Een Reddit-gebruiker getuigt over zijn ervaring, en die van zijn vrouw, tijdens een lijnvlucht van Europa naar Azië. Tijdens de 10 uur lange vlucht kreeg het koppel af te rekenen met een probleem van boeken van stoelen.

Bij het kopen van een vliegticket krijg je vaak de mogelijkheid om zelf je stoel te kiezen. Sommige mensen zitten liever bij het raam, anderen bij het gangpad. Reddit-gebruiker Bratster22 had er bewust voor gekozen om enkele stoelen te reserveren om zo aangenaam mogelijk te kunnen vliegen. Ze wilden namelijk extra beenruimte en hadden hiervoor meer betaald. Toen een vrouw met een baby hem vroeg om van plaats te mogen wisselen, antwoordde de man dan ook koelbloedig nee.

De dame in kwestie had zich duidelijk minder goed voorbereid en vroeg nu om haar plaats te ruilen voor die van haar man. Het is toch best moeilijk om nee te zeggen aan een vrouw met een krijsende baby in haar armen? Haar echtgenoot zou kunnen helpen met de baby, dus wilde ze naast hem gaan zitten.

stoel

Ook de steward kwam erbij om de man te proberen overhalen om toch zijn plaats af te staan, maar hij weigerde. Hij had immers meer betaald voor de extra beenruimte tijdens de 10 uur durende vlucht. Door te ruilen van stoelen met de onbekende vrouw zou hij niet maar naast zijn eigen vrouw kunnen zitten. Uiteindelijk is de situatie opgelost doordat de steward elders toch nog twee plaatsen met extra beenruimte kon vinden. Daar kon het stelletje dan samen met hun kind plaatsnemen.

Achteraf voelde de man zich toch een beetje schuldig en vroeg aan de andere social mediagebruikers of zijn houding niet overdreven was. De meeste mensen schaarden zich achter hem en steunden zijn beslissing om niet van plaats te wisselen. Wat zou jij gedaan hebben?