Connect with us

Video

Duitsers zetten humor in als wapen tegen het coronavirus

Oude man doet verhaal in overheidsspotje Duitsland.

In Duitsland zetten ze niet alleen strengere maatregelen in om het coronavirus te bestrijden, maar nu hebben ze ook een nieuw wapen: humor.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je om het virus gaat lachen. De overheid lanceerde er enkele spotjes met een heel ernstige boodschap, maar humoristische ondertoon. Op die manier wil de Duitse overheid vooral jongeren bereiken en hen bewust maken van het belang om de maatregelen op te volgen. Het is nog maar de vraag of het gaat werken, maar het is alvast best grappig.

Oude man doet verhaal

In de meest gedeelde video steekt een bejaarde man van wal: “Ik geloof dat het in de winter van 2020 was. Het hele land keek toen naar ons. Ik was 22 jaar oud en studeerde toen de tweede golf begon.”

Terwijl de huiveringwekkende beelden in zijn brillenglazen reflecteren, vertelt de oude man: “22 jaar oud. Dan wil je feesten, studeren, nieuwe mensen ontdekken. Het lot had echter andere plannen in gedachten. Een onzichtbaar gevaar bedreigde alles waar we in geloofden. Het lot van het land lag in onze handen.”

‘We voerden hé-le-maal niets uit’

De man heeft het uiteraard niet over de oorlogsjaren ofzo, maar over het coronavirus. Dan begint de man uit te leggen dat het aan de jongeren was om helden te zijn, en dat door gewoon thuis te blijven. “Dus verzamelden we onze moed en deden we wat er van ons verwacht werd: we deden het enige juiste. Helemaal niets!”

De bejaarde man besluit: “We voerden hé-le-maal niets uit. We lagen op de bank en vochten op die manier tegen het virus. Dit is hoe wij ons in de winter van 2020 ontpopten tot helden.”

Het filmpje kan ook in het buitenland op heel wat bijval rekenen. De video wordt gretig gedeeld en overladen met positieve reacties vanuit alle uithoeken van de wereld.