Connect with us

Video

Duitsers zetten humor in als wapen tegen het coronavirus

Oude man doet verhaal in overheidsspotje Duitsland.

In Duitsland zetten ze niet alleen strengere maatregelen in om het coronavirus te bestrijden, maar nu hebben ze ook een nieuw wapen: humor.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je om het virus gaat lachen. De overheid lanceerde er enkele spotjes met een heel ernstige boodschap, maar humoristische ondertoon. Op die manier wil de Duitse overheid vooral jongeren bereiken en hen bewust maken van het belang om de maatregelen op te volgen. Het is nog maar de vraag of het gaat werken, maar het is alvast best grappig.

Oude man doet verhaal

In de meest gedeelde video steekt een bejaarde man van wal: “Ik geloof dat het in de winter van 2020 was. Het hele land keek toen naar ons. Ik was 22 jaar oud en studeerde toen de tweede golf begon.”

Terwijl de huiveringwekkende beelden in zijn brillenglazen reflecteren, vertelt de oude man: “22 jaar oud. Dan wil je feesten, studeren, nieuwe mensen ontdekken. Het lot had echter andere plannen in gedachten. Een onzichtbaar gevaar bedreigde alles waar we in geloofden. Het lot van het land lag in onze handen.”

‘We voerden hé-le-maal niets uit’

De man heeft het uiteraard niet over de oorlogsjaren ofzo, maar over het coronavirus. Dan begint de man uit te leggen dat het aan de jongeren was om helden te zijn, en dat door gewoon thuis te blijven. “Dus verzamelden we onze moed en deden we wat er van ons verwacht werd: we deden het enige juiste. Helemaal niets!”

De bejaarde man besluit: “We voerden hé-le-maal niets uit. We lagen op de bank en vochten op die manier tegen het virus. Dit is hoe wij ons in de winter van 2020 ontpopten tot helden.”

Het filmpje kan ook in het buitenland op heel wat bijval rekenen. De video wordt gretig gedeeld en overladen met positieve reacties vanuit alle uithoeken van de wereld.

Lees verder

Video

Italiaanse hardloper verliest Wereldkampioenschap nadat penis uit broekje schiet

Een Italiaanse hardloper liep een nogal ongelukkige race op de
400 m tijdens de Wereldkampioenschappen atletiek onder 2022. Alberto Nonino nam deel aan het evenement, waaronder de tiende in Cali, Colombia. Hij begon goed aan de race, totdat het noodlot toesloeg.

Genitale gebied

Hoewel hij goed presteerde in het midden van de baan, waren de ogen van de kijkers vooral gericht op zijn geslachtsdeel. Volgens sportjournalist David Sanchez de Castro viel zijn penis er tijdens de race steeds af: “Misschien heb ik mezelf verkeerd begrepen. Zijn penis gleed uit zijn korte broek en hij moest hem tegenhouden omdat hij niet goed kon rennen, het is normaal dat je penis heen en weer zwaait.

Terwijl hij nog rende, probeerde hij wanhopig het probleem op te lossen, maar niets leek hem te helpen. Aan het begin van de race was hij nog steeds een van de eersten, maar naarmate de race vorderde en hij de hele tijd met zijn penis worstelde, haalde hij de finish.

Hij deed het in 51,57 seconden. Dat is niet hoe hardlopers aandacht willen. Toch besloot hij het van de positieve kant te bekijken. Hij besloot zelfs nog een bericht op Instagram te plaatsen voor al zijn fans.

Lees verder

Video

BEELDEN: Man draait enorme drol bij kassa Albert Heijn

Albert Heijn

Deze smeerpijp vond het een goed idee om zijn kringspier te verlichten bij de kassa van de Albert Heijn. De man was wel vergeten dat er tegenwoordig zowat overal camera’s hangen.

Wellicht zijn de medewerkers er pas achteraf achter gekomen, toen ze de drol zagen liggen bij de kassa. Een blik op de camerabeelden bracht dan de bizarre actie aan het licht.

Het is niet bekend waar dit voorval plaatsvond, maar het is goed te zien dat het gaat om een supermarkt van Albert Heijn.

Nu kan het internet wat ons betreft echt uit. Bekijk de video door op het pijltje naar rechts te drukken.

Lees verder

Lifestyle

Zien: Emotionele Martijn krijgt binnenkort apenpokken-vaccin: ”Kijk er enorm naar uit”

De meeste Nederlanders houden niet van vaccinaties. Vaccin tegen coronavirus en nu weer apenpokken. Maarten is anders. Hij behoorde tot de risicogroep die als eerste een kortdurend vaccin tegen apenpokken kreeg en was dolgelukkig.

Martijn vertelde aan RTL Nieuws dat het apenpokkenvirus enorm veel voorkomt in zijn omgeving. Hij was ook een beetje bang. Niet zozeer voor het virus zelf, want “de symptomen lijken erg onaangenaam”. Martijn is bang dat de infectie hem ervan weerhoudt om op vakantie te gaan.

Heel gelukkig

Toen een journalist van RTL Nieuws hem vroeg of Martijn blij was om als een van de eersten te zijn ingeënt tegen het apenpokkenvirus, antwoordde hij: “Ja, ik heb er heel veel zin in. Ik slik ook PrEP, een medicijn dat je kunt gebruiken om een ​​hiv-infectie te voorkomen.

Martijn wordt emotioneel als hij binnenkort een apenpokkenvaccin krijgt: ‘Ik kan niet wachten om daarheen te gaan’

“Ik sta trouwens ook in de frontlinie als het gaat om het krijgen van het covid-vaccin. Mijn mening is dat voorkomen beter is dan genezen.

Lees verder
Advertisement

Trending