Connect with us

Tips

Weg met wallen! Met deze tips kom je altijd fris voor de dag

Of je nu te lang hebt gefeest of je carrière je geen tijd voor rust gunt, wallen onder je ogen zijn nooit welkom. Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om deze donkere kringen te verminderen of te voorkomen. Hier zetten we zes effectieve tips voor je op een rijtje!

Do’s en Don’ts

Er zijn veel adviezen op het internet over het bestrijden van wallen, waarvan sommige nuttiger zijn dan andere. Een populaire maar twijfelachtige tip is het gebruik van aambeienzalf, zoals de zalf van Sperti. Experts raden dit af, omdat deze producten niet zijn ontwikkeld voor de delicate huid rond je ogen en kunnen leiden tot eczeem en irritaties. Zoals Dokter Frodo op zijn website uitlegt, is het beter om producten te vermijden die niet specifiek voor de oogzone zijn bedoeld.

1. Genoeg Slapen

Een van de meest voor de hand liggende maar cruciale tips is om voldoende te slapen. Een gezond slaapritme helpt niet alleen om wallen te voorkomen, maar heeft ook een positieve invloed op je algehele huid. Een uitgeruste huid ziet er frisser uit en wallen vallen daardoor minder op. Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende rust krijgt voor de beste resultaten.

2. Eet je Wallen Weg

Een gezond en gebalanceerd dieet kan ook bijdragen aan het verminderen van donkere kringen. Kalium is een mineraal dat helpt om wallen te verminderen. Je vindt kalium in voedingsmiddelen zoals bananen, pruimen, druiven, kiwi, meloen, en groenten zoals spinazie, champignons, broccoli en bieten. Door deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen, geef je je huid de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven.

3. Keep it Cool

Het idee om komkommerschijfjes op je ogen te leggen lijkt misschien cliché, maar het werkt echt. Wallen bestaan deels uit vocht, en koelen kan helpen om de zwelling te verminderen. Komkommer bevat ook vocht dat je huid hydrateert. Een alternatief is om een lepel in de koelkast te leggen en vervolgens de bolle kant tegen je wallen te houden voor een verkoelend effect.

4. Aardappels

Hoewel het niet de luxe van een spa-behandeling biedt, kunnen aardappelschijfjes ook effectief zijn. Snijd twee dunne schijfjes aardappel en leg ze ongeveer een kwartier op je ogen. Aardappelen bevatten enzymen die kunnen helpen om de huid lichter te maken. Dit is een prima manier om jezelf te verwennen met een zelfzorgmoment, gecombineerd met een fijn gezichtsmasker en je favoriete muziek.

5. Theezakjes

Als je je gebruikte theezakjes nog niet weggooit, kun je ze beter bewaren voor een volgende keer. Laat twee theezakjes na gebruik afkoelen en leg ze vervolgens op je wallen. De cafeïne in de thee helpt om de huid te verstevigen en vermindert de zwelling onder je ogen. Zorg ervoor dat je theezakjes met cafeïne gebruikt, aangezien kruidenthee niet hetzelfde effect heeft.

6. Concealer

Als geen van de bovenstaande methoden voor jou werkt, kun je altijd een concealer gebruiken. Kies voor een concealer met een rozige ondertoon om de blauwe tint van je wallen te neutraliseren. Dit zorgt ervoor dat je er frisser uitziet, zelfs na een kort nachtje.

Met deze tips kun je ook na een korte nacht weer fris en stralend voor de dag komen!