Connect with us

Puzzels

Het eerste wat je in deze prent ziet, onthult iets over je persoonlijkheid

Er zijn tegenwoordig veel verschillende persoonlijkheidstests beschikbaar. Deze tests kunnen sterk variëren. In hun eenvoudigste vormen vragen ze je misschien om een afbeelding te bekijken en te zeggen welke kleur of vorm je als eerste ziet.

Dit is precies wat deze test doet, en op basis van mijn persoonlijke resultaten vond ik het erg interessant, dus ik wilde het graag delen.

De Test: Wat Zie Je Eerst?

We praten vaak over verschillende persoonlijkheidstypes in onze samenleving. Bijvoorbeeld, bij het solliciteren naar een nieuwe baan vragen werkgevers steeds vaker kandidaten om een lange lijst ‘persoonlijkheidsvragen’ te beantwoorden om te zien of je profiel past bij de rol.

De test die hier wordt besproken is relatief eenvoudig en wordt verondersteld iets te zeggen over je persoonlijkheid.

De afbeelding hieronder kan op verschillende manieren worden gezien, en wat je als eerste ziet, kan veel onthullen over je persoonlijkheid, volgens Paradigma Terrstre. Voor de duidelijkheid: deze test is meer voor de lol dan een wetenschappelijk onderbouwde methode om je persoonlijkheidstype te bepalen.

Wat zag je als eerste?

Tijgerkop

Als het eerste wat je zag een tijgerkop was, kan dat betekenen dat je heel praktisch bent. Je hebt goede analytische vaardigheden en bent begripvol.

Wanneer je een taak krijgt, ga je er meteen mee aan de slag en doe je je best om deze af te ronden. Soms kun je echter te veel gefocust zijn op je eigen manier van werken. Vergeet niet om naar anderen te luisteren, dit zal je helpen om je verder te ontwikkelen. Je zou ook meer empathie kunnen tonen richting je omgeving.

Verandering kan je soms beangstigen, vooral als deze plotseling komt. Je zou baat kunnen hebben bij het leren beter aan te passen, maar wat er ook gebeurt, je zult succesvol zijn omdat je niet snel opgeeft. Vergeet alleen niet om bescheiden te blijven tijdens je reis.

Aap in een Boom

Als het eerste wat je zag een aap in een boom was, betekent dit misschien dat je zeer creatief bent en voortdurend vol nieuwe en innovatieve ideeën zit. Zorg goed voor deze ideeën, maar om succesvol te zijn, moet je mogelijk je dagelijkse leven beter organiseren — anders voelt het alsof je weinig tijd hebt.

Je bent ook iemand die elk probleem kan oplossen, ongeacht hoe moeilijk het is. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je creatieve kant die je vaak uit lastige situaties helpt. Je bent je ervan bewust dat elke stap die je in het leven zet je begeleidt bij je persoonlijke ontwikkeling.

Vergeet niet om aandacht te besteden aan wat er om je heen gebeurt — te veel vastzitten in je eigen bubbel is niet altijd goed. Je vrienden hebben je nodig, dus verstop je niet. Dat gezegd hebbende, je bent iemand die gemakkelijk nieuwe vrienden maakt en met wie het prettig vertoeven is.