Connect with us

Lifestyle

De verrassende reden waarom jonge mannen zoveel tijd in de wc doorbrengen

Veel mensen stellen zich de vraag waarom jonge mannen zo lang op de wc blijven zitten. De badkamer heeft uiteraard verschillende functies: je kunt er je behoeften doen, je handen wassen of een douche nemen na een lange dag. Maar er is een vreemd overkoepelend redenering die bijdraagt aan het feit dat mensen steeds vaker en langer op het toilet doorbrengen, en het is niet zo eenvoudig als je misschien denkt.

De Ontdekking van Villeroy & Boch

De badkamerfabrikant Villeroy & Boch heeft onderzocht waarom mensen meer tijd op het toilet doorbrengen. Dit fenomeen gaat verder dan de ongebruikelijke douchegewoonten die veel mannen lijken te hebben; het geldt ook voor de algemene bevolking. In het tijdperk van sociale media is het erg makkelijk om overweldigd te raken, en blijkt dat de badkamer, als een privé en afgesloten ruimte, een toevluchtsoord biedt voor velen, vooral jongeren.

Studie Resultaten

Uit de studie, die gegevens van meer dan 2.000 mensen omvatte, bleek dat 43 procent van de mensen zichzelf opsluit in de badkamer voor wat rust, terwijl 13 procent dit doet om even weg te zijn van hun partner. De gemiddelde Brit brengt ongeveer 1 uur en 54 minuten per week door op het toilet, wat neerkomt op bijna een werkdag per maand. De leeftijdsgroep die het meest van hun privébadkamertijd geniet, zijn, niet verrassend, de 18- tot 24-jarigen, met een gemiddelde van 2 uur en 36 minuten per week op de troon.

Mannen vs. Vrouwen

Mannen besteden gemiddeld twee uur per week op het toilet (bijna 20 minuten per dag), terwijl vrouwen gemiddeld 1 uur en 42 minuten per week op het toilet doorbrengen (bijna 15 minuten per dag). Dit verschil in tijdsduur kan worden toegeschreven aan de mentale gezondheidsvoordelen die voortkomen uit het nemen van langere badkamerbezoeken als ontsnapping aan de druk van het dagelijkse leven. Sommige mensen realiseren zich misschien niet eens dat ze het toilet gebruiken om een pauze te nemen.

Mentale Gezondheidsvoordelen

Counselor Georgina Sturmer, lid van de British Association for Counselling and Psychotherapy, legt uit waarom mensen de badkamer als een ontsnapping zien. Ze vertelde aan Metro: “We hebben allemaal copingstrategieën nodig wanneer het leven overweldigend en stressvol wordt.” Stress activeert onze vecht- of vluchtrespons. Aangezien plaatsen zoals het kantoor vaak moeilijk te ontsnappen zijn, is de badkamer de enige plek waar we ons kunnen herpakken voordat we andere uitdagingen aangaan.

Sturmer voegde eraan toe: “Het is bijna altijd sociaal acceptabel om een pauze te nemen voor een toiletbezoek.” Ze adviseert ook ademhalingsoefeningen uit te voeren als je moeite hebt om te kalmeren zodra je in de badkamer bent. “Ik ben een groot voorstander van de ‘vijfvingeroefening’ als manier om rustig te blijven zonder aandacht te trekken. Houd je handen voor je uit en volg de wijsvinger van de ene hand omhoog en omlaag over elke vinger van de andere hand. Adem in terwijl je omhoog volgt en adem uit terwijl je naar beneden volgt.”