Connect with us

Actueel

B&B-Els zwijgt niet langer: ”Ik wil dit niet meer voor me houden”

Els, die inmiddels alweer een tijdje niet meer te zien is in B&B Vol Liefde 2024, heeft genoeg van de negatieve reacties die ze via sociale media ontvangt. Sinds haar deelname aan het programma krijgt ze regelmatig te maken met haatreacties en respectloos gedrag van zogenaamde ’toetsenbordridders’. Ze heeft besloten om hier nu eens flink tegenin te gaan en haar stem te laten horen.

De Ongegronde Kritiek en Els’ Reactie

De laatste druppel die de emmer deed overlopen, was een gemene reactie die Els op Instagram ontving van een volger met de naam ‘Sjaan’. De persoon in kwestie had de brutaliteit om te zeggen dat Els een “paardengebit” en een “rimpelnek” zou hebben. Dit soort beledigingen, die niet alleen ongegrond maar ook diep kwetsend zijn, gaven Els het gevoel dat ze nu eindelijk haar grens moest trekken. Els, die pas vier weken actief is op Instagram onder de naam Who Els, besloot de haatreacties publiekelijk aan te pakken.

Op haar account deelde ze een krachtige boodschap: “Om maar direct met de deur in huis te vallen… Els houdt niet van RESPECTLOOS gedrag.” Ze vervolgde met de woorden: “Ik kan niet tegen liegen en bedriegen, onrecht en jaloezie.” Het was duidelijk dat de haatberichten bij haar een gevoelige snaar hadden geraakt.

Ze benadrukte dat sinds ze actief is op sociale media, ze al meerdere nare opmerkingen voorbij heeft zien komen. “Nu heb ik al kromme tenen, maar hier schiet direct de kramp erin,” voegde ze toe. Dit soort kwetsende opmerkingen hadden een punt bereikt waarop ze besloot om voor zichzelf op te komen en zich tegen de negativiteit te verzetten.

De Opkomst van Toetsenbordridders

Els richtte haar pijlen vooral op de anonieme internetgebruikers, ook wel bekend als ’toetsenbordridders’, die achter hun scherm negatief commentaar geven zonder enige verantwoordelijkheid te nemen voor hun woorden. Dit soort figuren voelen zich vrij om online anderen te beledigen zonder consequenties, en dit is iets waar Els zich duidelijk niet meer door laat raken.

“Ik zal namelijk altijd netjes en beleefd blijven,” schreef ze in haar bericht, maar ze voegde er direct aan toe dat ze geen begrip heeft voor mensen die enkel negatieve energie verspreiden. Els liet echter ook weten dat ze enorm dankbaar is voor de volgers die haar steunen en positieve berichten achterlaten. “Voor alle Toetsenbordridders: heel veel succes, lieve groet Els!” Met deze boodschap gaf ze op een nette, doch scherpe manier aan dat ze zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

Els benadrukte ook het belang van positiviteit en respect in haar bericht. “Een lief woord, een glimlach, een duimpje. Kost niets en fijn om te ontvangen… Zo simpel is het… RESPECT.” Dit laat zien dat Els zich, ondanks de haat die ze ontvangt, vast blijft houden aan haar eigen waarden en positiviteit hoog in het vaandel heeft staan.

Els’ Nieuwe Leven op Sociale Media

Els is, zoals ze zelf aangaf, nog maar vier weken actief op Instagram. Toch heeft ze in die korte tijd al een indrukwekkende schare volgers opgebouwd. Op het moment van schrijven heeft ze meer dan 163.000 volgers, wat aantoont hoe populair ze is geworden sinds haar deelname aan B&B Vol Liefde. Het lijkt erop dat veel mensen niet alleen haar verhaal interessant vinden, maar ook haar authentieke en rechtvaardige persoonlijkheid waarderen.

Het is opmerkelijk hoe snel haar sociale media-accounts gegroeid zijn, en dit toont aan dat ondanks de negatieve reacties, Els veel steun ontvangt van fans die haar steunen in haar strijd tegen online haat. Ze laat zien dat ze niet alleen sterk genoeg is om de kritiek van zich af te laten glijden, maar ook dat ze zichzelf blijft en trouw blijft aan haar principes.

De Invloed van Televisie en de Gevolgen van Deelname aan Realityshows

Els werd bij het grote publiek bekend door haar deelname aan B&B Vol Liefde. Ze was een van de vrouwen die probeerde het hart te veroveren van Robert Jan, maar werd uiteindelijk door hem naar huis gestuurd. Ondanks dat haar avontuur in het programma niet leidde tot een liefdevolle relatie, heeft haar deelname haar veel gebracht. Ze heeft een grote groep fans gekregen die haar steunen en volgen op sociale media.

Toch heeft deelname aan een realityshow als B&B Vol Liefde ook een keerzijde. Veel deelnemers worden geconfronteerd met intense aandacht van het publiek, zowel positief als negatief. Het is niet ongebruikelijk dat deelnemers aan realityshows te maken krijgen met online haat en kritiek, en Els is hier helaas geen uitzondering op. Ze heeft laten zien dat ze sterk genoeg is om hiermee om te gaan, maar het is duidelijk dat deze opmerkingen soms diepe sporen achterlaten.

Toekomstplannen en Reünie

Ondanks de negatieve ervaringen blijft Els optimistisch en vastberaden. Binnenkort zal ze te zien zijn in de reünie van B&B Vol Liefde, waar ze opnieuw haar verhaal kan delen en misschien ook enkele vragen zal beantwoorden over de moeilijke momenten die ze heeft meegemaakt. De reünie-aflevering staat gepland voor 12 september, en veel fans kijken er reikhalzend naar uit om te zien hoe het nu met haar gaat.

In de tussentijd blijft Els actief op sociale media, waar ze haar volgers op de hoogte houdt van haar leven na het programma. Haar deelname aan B&B Vol Liefde mag dan ten einde zijn, maar het is duidelijk dat Els nog lang niet klaar is met haar avontuur in de publieke belangstelling. Ze blijft vechten voor respect en positiviteit, zowel online als offline.

 

Conclusie: Els Blijft Strijden tegen Online Haat

Els heeft duidelijk gemaakt dat ze respectloos gedrag niet langer zal tolereren. Haar reactie op de hatelijke opmerkingen laat zien dat ze sterk in haar schoenen staat en dat ze vastberaden is om op te komen voor zichzelf en voor anderen die met hetzelfde te maken hebben. Ondanks de haatreacties die ze ontvangt, blijft ze positief en dankbaar voor de steun van haar volgers.

Met haar krachtige boodschap hoopt ze een voorbeeld te stellen voor anderen en bij te dragen aan een vriendelijkere en positievere online omgeving. Els’ verhaal is een herinnering dat we allemaal de keuze hebben om respectvol met elkaar om te gaan, en dat een beetje vriendelijkheid en steun een groot verschil kan maken in iemands leven.

We kijken uit naar de reünie van B&B Vol Liefde en wensen Els veel succes in haar verdere avonturen, zowel op sociale media als in het leven.