Connect with us

BN'ers

Cilly Dartell deelt openhartig haar gezondheidsuitdagingen: Verdere behandelingen niet langer mogelijk

Cilly Dartell, vooral bekend als het gezicht van het populaire programma ‘Hart van Nederland’, heeft recentelijk verdrietig nieuws gedeeld: verdere behandelingen voor haar ziekte zijn niet meer mogelijk.

Een Bekend Gezicht op TV

Van 1996 tot 2012 was Cilly een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie, waar ze niet alleen ‘Hart van Nederland’ presenteerde, maar ook actief was bij ‘Shownieuws’.

Cilly, die momenteel in Florida, VS, woont met haar echtgenoot Jan Cocheret, een piloot, en hun twee zoons, heeft al jaren een sterke band met haar kijkers.

Cilly Dartell gezondheid

De Strijd Tegen Longkanker

Cilly Dartell (66) vecht tegen een ernstige ziekte.

Recentelijk kreeg ze te horen dat haar longkanker, waarmee ze sinds 2019 werd gediagnosticeerd, uitgezaaid is naar haar buikvlies en rond haar rechternier.

Deze ontwikkeling is een enorme klap voor Cilly en haar naasten. Artsen hebben aangegeven dat er geen verdere behandelingsopties beschikbaar zijn.

Een Lange Strijd

Sinds haar diagnose van longkanker in stadium vier met uitzaaiingen, heeft Cilly verschillende chemokuren en immuuntherapieën ondergaan.

Ze heeft zich altijd omringd gevoeld door de steun van haar man Jan en hun kinderen. Ondanks de zware behandelingen bleef ze hoopvol. Ze vertelde aan weekblad Story: “Ik was ziek, maar sommige uitzaaiingen krompen of bleven stabiel. Dat gaf me hoop. De hoop dat het een chronische ziekte zou worden.”

Acceptatie van het Onvermijdelijke

Helaas is deze hoop nu vervlogen. Cilly moet de harde realiteit onder ogen zien dat de artsen geen voorspelling kunnen doen over hoe lang ze nog heeft.

“Het kan een maand zijn, maar misschien ook wel twee maanden,” zei ze.

Medeleven en Steun

In deze moeilijke tijden sturen wij onze gedachten en steun naar Cilly en haar familie.

We wensen hen veel kracht toe om dit hartverscheurende nieuws te verwerken en samen deze uitdagende periode door te komen.